autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura cu compot de visine si frisca

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
Pt. blat:, -6 oua, -180 g de zahar tos, -5-6 linguri de apa, -120 g de faina, -1 lingurita rasa de praf de copt, -1,5 lingurita de cacao(o lingurita si jumatate), -2 lingurite de gem de coji de portocale(sau coaja rasa), -putina esenta de rom, , Pt.crema:, , -600 de grame de visine(cintarite,dupa ce se scot simburii), -cca 500 ml de zeama de la visine,din compot(daca nu e suficienta,se completeaza cu apa), -80-100 g de zahar(sau dupa gust), -60-70 g de praf budinca de vanilie, Eu am avut,doar vreo 450 g de visineam completat cu cirese, , Pt.sirop:, -cca 75 ml de zeama de la compotul de visine, -25 ml de apa, -cca 50 g de zahar, -arome(daca vretieu nu pun), , Pt.frisca:, -200-250 ml de frisca lichida, -cam 2 linguri(cu virf) de jeleu de visine sau cirese(eu,aici,gasesc numai de cirese), -cam 4 linguri de apa fiarta,fierbinte, -zahar pudra,dupa gust(pt.frisca)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

41 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se face un pandispan:se freaca f. bine galbenusurile cu zaharul;dupa ce-si dubleaza volumul si se albesc,se adauga apa,apoi gemul de portocale si esenta de rom;se amestca bine,apoi ,se pune faina cernuta cu praful de copt si cacaua;se amesteca f.bine,apoi se pune albusul,batut spuma.
Se amesteca totul,usor,cu o lingura de lemn.Cind compozitia e omogena,se pune intr-o tava(cu hirtie de copt),de cca 30/20.Se pune in cuptorul,preincalzit,cca 35 minute.
Se lasa in tava cca 15 minute(dupa ce o scoatem din cuptor),apoi,se scoate din tava(se dezlipeste si hirtia de copt) si se lasa sa se raceasca,pe baza.
In timpul in care blatul e in cuptor,se face siropul:zeama de la compotul de visine,cu apa si zaharul,se fierb;dupa ce dau citeva clocote,se iau de pe foc si se aromeaza.Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Se amesteca,fara foc,lichidul cu budinca si zaharul;se pun,apoi,pe foc;se amesteca tot timpul;cind incepe sa se ingroase,punem visinele;amestecam bine;apoi,tot pe foc,amestecam tot timpul,pina ce compozitia fierbe;dupa ce clocoteste,se mai lasa citeva secunde pe foc(amestecind tot timpul),apoi se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca(nu e nevoie sa fie f.rece),amestecind din cind in cind;trebuie amestecat,din cind in cind,pentru a nu face pojghita si crema sa se intareasca(avind praf de budinca).
In timpul acesta,blatul(rece),se taie in 2(pe orizontal).Prima jumatate de blat,se pune pe forma,pe care vrem sa punem prajitura,se insiropeaza cu 1/2 din siropul facut,rece,apoi se pune crema .Dupa ce se uniformzeaza,se pune a 2-a jumatate de blat;se insiropeaza cu restul de sirop.Prajitura se da la frigider,cca 30 minute.
In timpul acesta facem frisca:jeleul(in loc de gelatin),se dizolva in apa fierbinte,apoi lasam sa se raceasca putin.
Frisca se bate bine;in timp ce o batem,turnam jeleul,putin cite putin(ca si cum turnam gelatina).
Batem frisca(roz),in continuare si o potrivim de zahar.Frisca,gata,o dam la frigider.
Dupa cca 30 minute,scoatem prajitura din frigider si punem,deasupra,frisca.
Dupa ce uniformizam frisca,radem niste ciocolata,sau presaram cacao.
Se pune in frigider,cel putin 4-5 ore.Apoi se taie in bucati.E o prajitura inalta;mie imi iese de cca 7-8 cm;nu e nevoie sa se taie bucati f mari.E o prajitura excelenta.
Retete asta,se poate folosi si la tort.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu compot de visine si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Sorbet de mere

Sorbet de mere

1. Curata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama

4 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se pregăteşte în felul următor: Separăm ouăle, batem spuma cu zahărul, după care adăugăm

44 voturi    18 comentarii
2h 45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • anca

    anca (Chef de cuisine):

    eu am incercat o si e excelenta,dar nu facusem poze,i am dat reteta si cumnatei mele si au apreciat o toti din c asa Multumesc pt reteta ,merita facuta! Cumnata a facut poze,e prajitura facuta de ea,mersi Mari!

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciocea Marcela , 27 februarie 2015

    da este o prajitura f buna

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Draga Ana,poti folosi cirese;nici eu,aici,nu gasesc visine (nu numai de 7 ani............de cind sint aici). Eu,folosesc compot. Si cirese am folosit(o data).Ca sa accentuezi gustul,pune niste esenta de cirese. Sper,sa te multumeasca,raspunsul.

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    o prajitura delicioasa, dar aici in spania nu ma gasit de 7 ani visine! cu ce altfel de fructe as putea inlocui visinele?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Cred ca este un deliciu.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Arata foarte bine !

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O prajitura grozava!!!E de nota maxima...

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Cu siguranta o voi face si eu.Arata tare aspectuos,de gust ce sa mai zic.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Trebue sa fie delicioasa,visine,cacao,frisca combinatia perfecta*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Multumesc mult! Ma bucur,Sidy,ca-ti plac,retetele mele. Prajitura asta e f.buna cu visine proaspete;in cazul asta,se pune sirop de visine(si apa,bineinteles),ca lichid.La siropul pt.blat,se pune niste visinata(daca nu se da la copii).

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      O prajitura fina si gustoasa. Felicitari ! *****

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      arata tare bine prajitura, si crema e interesanta, visinele cu frisca...mmmm suna bine de tot.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Camy ce bine arata prajitura ta !!! Cu siguranta ca este delicioasa.... Tu sti ca eu...fur din retetele tale, ca-mi plac tare mult. Asa ca merg sa salvez reteta ! Ai de la mine 5 *****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Camy, excelenta prajitura!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Imi place cum arata.Cred ca e un deliciu! Merita incercata!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Ce frumos arata,si sigur foarte buna,mai ales ca are visine,preferatele mele.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      cu siguranta o sa o incerc super

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunãtate de prãji!!!aratã super!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super !

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Sarut mana.a-si vrea sa stiu daca in loc de visine,pot inlocui total cu cirese? Aici in Danemarca nu am gasit in 4 ani de zile nici macar dulceata de visine.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Curand fata mea va implini 4 ani...cred ca am s-o incerc atunci.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Delicioasa si eleganta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

41 voturi

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • -6 oua
  • -180 g de zahar tos
  • -5-6 linguri de apa
  • -120 g de faina
  • -1 lingurita rasa de praf de copt
  • -1,5 lingurita de cacao(o lingurita si jumatate)
  • -2 lingurite de gem de coji de portocale(sau coaja rasa)
  • -putina esenta de rom
  • Pt.crema:
  • -600 de grame de visine(cintarite,dupa ce se scot simburii)
  • -cca 500 ml de zeama de la visine,din compot(daca nu e suficienta,se completeaza cu apa)
  • -80-100 g de zahar(sau dupa gust)
  • -60-70 g de praf budinca de vanilie
  • Eu am avut,doar vreo 450 g de visineam completat cu cirese
  • Pt.sirop:
  • -cca 75 ml de zeama de la compotul de visine
  • -25 ml de apa
  • -cca 50 g de zahar
  • -arome(daca vretieu nu pun)
  • Pt.frisca:
  • -200-250 ml de frisca lichida
  • -cam 2 linguri(cu virf) de jeleu de visine sau cirese(eu,aici,gasesc numai de cirese)
  • -cam 4 linguri de apa fiarta,fierbinte
  • -zahar pudra,dupa gust(pt.frisca)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

husni (Chef de cuisine)

Draga Ana,poti folosi cirese;nici eu,aici,nu gasesc visine (nu numai de 7 ani............de cind sint aici). Eu,folosesc compot. Si cirese am folosit(o data).Ca sa accentuezi gustul,pune niste esenta de cirese. Sper,sa te multumeasca,raspunsul.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Bananen Shoko Kuchen ( Prajitura cu ciocolata si banane )