Prajitura cu coniac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 lingura rasa amoniac
  • Crema:
  • 200-300 ml coniac
  • 250 grame unt
  • Glazura:
  • 250 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 4 linguri apa rece

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apa, pana se obtine un amestec spumos, dupa care se adauga faina, amoniacul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema:

Dupa ce s-a racit se taie pe lat cam la 2/3 de la baza, si partea de sus mai subtire (capacul) se sfaramiteaza in 250-300 ml de coniac. Separat se freaca un pachet de unt cu 250 grame de nuci pisate mai mari (uscate un pic in cuptorul incins si taiate cu cutitul).

Se adauga aceasta compozitie peste blatul inmuiat in coniac. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul ramas.

Glazura:

Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, se fierb. Dupa ce au dat in clocot se trag la o parte de pe aragaz si se adauga o bucata de unt cat o nuca. Cand s-a racit se toarna peste prajitura.

Prajitura se taie in romburi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise