autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu coniac

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Blatul:, 250 grame zahar, 250 grame faina, 4 oua, 6 linguri apa rece, 1 lingura rasa amoniac, , Crema:, 200-300 ml coniac, 250 grame unt, , Glazura:, 250 grame zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri lapte rece, 4 linguri apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apa, pana se obtine un amestec spumos, dupa care se adauga faina, amoniacul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema:
Dupa ce s-a racit se taie pe lat cam la 2/3 de la baza, si partea de sus mai subtire (capacul) se sfaramiteaza in 250-300 ml de coniac. Separat se freaca un pachet de unt cu 250 grame de nuci pisate mai mari (uscate un pic in cuptorul incins si taiate cu cutitul).
Se adauga aceasta compozitie peste blatul inmuiat in coniac. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul ramas.

Glazura:
Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, se fierb. Dupa ce au dat in clocot se trag la o parte de pe aragaz si se adauga o bucata de unt cat o nuca. Cand s-a racit se toarna peste prajitura.
Prajitura se taie in romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu coniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Negreasa cu nuca

Negreasa cu nuca

1) Tai ciocolata bucati si o topesti pe aburi, adaugi untul, putin cate putin , si amesteci oana,

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 lingura rasa amoniac
  • Crema:
  • 200-300 ml coniac
  • 250 grame unt
  • Glazura:
  • 250 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 4 linguri apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rigo-Jancsi Alis