autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu coniac

Autor: Alice (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Blatul:, 250 grame zahar, 250 grame faina, 4 oua, 6 linguri apa rece, 1 lingura rasa amoniac, , Crema:, 200-300 ml coniac, 250 grame unt, , Glazura:, 250 grame zahar, 2 linguri cacao, 3 linguri lapte rece, 4 linguri apa rece

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si apa, pana se obtine un amestec spumos, dupa care se adauga faina, amoniacul stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit.

Crema:
Dupa ce s-a racit se taie pe lat cam la 2/3 de la baza, si partea de sus mai subtire (capacul) se sfaramiteaza in 250-300 ml de coniac. Separat se freaca un pachet de unt cu 250 grame de nuci pisate mai mari (uscate un pic in cuptorul incins si taiate cu cutitul).
Se adauga aceasta compozitie peste blatul inmuiat in coniac. Crema astfel obtinuta se intinde peste blatul ramas.

Glazura:
Ingredientele pentru glazura se pun la foc mic, se fierb. Dupa ce au dat in clocot se trag la o parte de pe aragaz si se adauga o bucata de unt cat o nuca. Cand s-a racit se toarna peste prajitura.
Prajitura se taie in romburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu coniac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fanta

Prajitura cu fanta

galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza. albusurile

126 voturi    40 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Prajitura cu mascarpone si zmeura

Blat: Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Incorporam uleiul, apa si praful de

16 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 4 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 lingura rasa amoniac
  • Crema:
  • 200-300 ml coniac
  • 250 grame unt
  • Glazura:
  • 250 grame zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri lapte rece
  • 4 linguri apa rece

Raporteaza reteta

Retete
de Alice
Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu pulpe de pui la cuptor

Cartofii curatati (cei mici se lasa intregi, cei mai mari se taie in jumatati sau sferturi) se pun

8 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile

28 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa