autor:

Cely Snijec

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu crema

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2009

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 200 g zahar, 30 ml apa, 30 ml ulei, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, Crema:, 3 galbenusuri, 150 g zahar, 2 linguri cacao, esenta de rom, 1 pachet unt, Siropul:, 200 g zahar, 2 plicuri capucino, 400 ml apa, Glazura:, 4 linguri zahar, esenta dupa placere, o lingura cacao, 2 linguri apa, 50 g unt sau margarina, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul: Bati galbenusurile cu zaharul,adaugi cacao, apa,uleiul,praful de copt si faina,la urma albusurile batute spuma.Dai la copt in tava mare de aragaz, unsa cu unt sau margarina, tapetata cu faina.
Siropul: fierbi ingredientele, insiropezi blatul cu siopul fierbinte,lasi sa se raceasca.
Crema: galbenusurile,zaharul,cacao,amesteci pe baie de abur,pana obtii o crema consistenta. Iei de pe foc, adaugi untul, amesteci pana obtii o crema omogena.
Asterni uniform crema peste blatul racit, stropesti cu glazura .Dupa ce se raceste, dai la rece pentru cateva ore.Pofta buna!
Glazura: toate ingredientele incorporate, le dai pe flacara, pana obtii consistenta unei smantani groase
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Maamoul mad bil-kashta - prajitura libaneza cu foi si crema nestle

Maamoul mad bil-kashta - prajitura libaneza cu foi si crema nestle

Maamoul mad bil-kashta - este o prajitura populara, cu specific libanez, dar o gasim in majoritatea

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu

9 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • anamaria zaharia

    anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 23 august 2010

    arata foarte bine prajitura ta nu este prea dulce? asa pare

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

    E foarte buna!

  • Fara foto

    Dani , 07 martie 2010

    Omul cat traieste invata. Asa ca invatati si voi. Aveti ce,aveti de la cine.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Interesanta prajitura! Imi place foarte mult acest fel de prajituri si voi salva reteta!

    • Fara foto

      Cely , 21 august 2009

      Glazura nu o torn fierbinte, ci calduta, peste crema racita foarte bine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Este o noutate si pentru mine faptul ca pui siropul fierbinte peste blat,cum mai tai prajitura?Nu este prea moale?Sa inteleg ca si glazura se toarna fierbinte peste crema?Pai nu se topeste crema?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Eu insiropez cu sirop fierbinte si e foarte bine. Nu am dat reteta dupa ureche.Nu ma deranjeaza parerile.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Din cate stiu eu nu se insiropeaza cu sirop fierbinte blatul,si se insiropeaza cu siropul lasat sa se raceasca,altfel blatul se face mamaliga.Scuze de obiectie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 pachet unt
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri capucino
  • 400 ml apa
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • esenta dupa placere
  • o lingura cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

anamaria zaharia (Chef de cuisine)

arata foarte bine prajitura ta nu este prea dulce? asa pare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele (cirighele)