Prajitura cu crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 pachet unt
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri capucino
  • 400 ml apa
  • Glazura:
  • 4 linguri zahar
  • esenta dupa placere
  • o lingura cacao
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Blatul: Bati galbenusurile cu zaharul,adaugi cacao, apa,uleiul,praful de copt si faina,la urma albusurile batute spuma.Dai la copt in tava mare de aragaz, unsa cu unt sau margarina, tapetata cu faina.

Siropul: fierbi ingredientele, insiropezi blatul cu siopul fierbinte,lasi sa se raceasca.

Crema: galbenusurile,zaharul,cacao,amesteci pe baie de abur,pana obtii o crema consistenta. Iei de pe foc, adaugi untul, amesteci pana obtii o crema omogena.

Asterni uniform crema peste blatul racit, stropesti cu glazura .Dupa ce se raceste, dai la rece pentru cateva ore.Pofta buna!

Glazura: toate ingredientele incorporate, le dai pe flacara, pana obtii consistenta unei smantani groase

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise