Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in patru parti egale. Pe planseta presarata cu faina intinzi foi de marimea tavii si le coci, la foc mijlociu, pe fundul tavii.
Sfatul meu este de a intinde foaia pe o coala de hartie de copt si apoi asezata pe fundul tavii pentru ca aluatul obtinut este foarte sfaramicios (ca la biscuiti sau fursecuri).
Preparare crema: Se caramelizeaza 200 g zahar, se stinge cu apa si se fierbe pana se obtine un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit, incorporezi, lingura cu lingura, untul frecat spuma.
Se pot adauga nuci tocate in bucatele mai mari, alune, esenta de rom, coaja de lamaie.
Se ung foile cu crema avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Se da la rece pana a doua zi.
Crema se poate face si cu 100g smantana si 200g nuci macinate in loc de unt.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii