autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu crema caramel

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
Aluat: 1 ou, 150 g zahar, 20 g unt, 2 linguri cu miere, 2 linguri cu cacao, 3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 300 g faina., , Crema: 250 g zahar, 200 ml apa, 2 oua, 3 linguri faina, 200 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare


Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in patru parti egale. Pe planseta presarata cu faina intinzi foi de marimea tavii si le coci, la foc mijlociu, pe fundul tavii.



Sfatul meu este de a intinde foaia pe o coala de hartie de copt si apoi asezata pe fundul tavii pentru ca aluatul obtinut este foarte sfaramicios (ca la biscuiti sau fursecuri).



Preparare crema: Se caramelizeaza 200 g zahar, se stinge cu apa si se fierbe pana se obtine un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit, incorporezi, lingura cu lingura, untul frecat spuma.



Se pot adauga nuci tocate in bucatele mai mari, alune, esenta de rom, coaja de lamaie.



Se ung foile cu crema avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Se da la rece pana a doua zi.



Crema se poate face si cu 100g smantana si 200g nuci macinate in loc de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este foarte buna !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat: 1 ou
  • 150 g zahar
  • 20 g unt
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 g faina.
  • Crema: 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 200 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Porumb copt Porumb copt

Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pasta de naut cu salata de ardei kapia