autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Prajitura cu crema caramel

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
Aluat: 1 ou, 150 g zahar, 20 g unt, 2 linguri cu miere, 2 linguri cu cacao, 3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 300 g faina., , Crema: 250 g zahar, 200 ml apa, 2 oua, 3 linguri faina, 200 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare


Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in patru parti egale. Pe planseta presarata cu faina intinzi foi de marimea tavii si le coci, la foc mijlociu, pe fundul tavii.



Sfatul meu este de a intinde foaia pe o coala de hartie de copt si apoi asezata pe fundul tavii pentru ca aluatul obtinut este foarte sfaramicios (ca la biscuiti sau fursecuri).



Preparare crema: Se caramelizeaza 200 g zahar, se stinge cu apa si se fierbe pana se obtine un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit, incorporezi, lingura cu lingura, untul frecat spuma.



Se pot adauga nuci tocate in bucatele mai mari, alune, esenta de rom, coaja de lamaie.



Se ung foile cu crema avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Se da la rece pana a doua zi.



Crema se poate face si cu 100g smantana si 200g nuci macinate in loc de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

Prajitura de post cu foi, gem si crema de gris caramel

FOILE (3 foi): Se amestecă foarte bine sucul de roșii, uleiul, zahărul și zahărul vanilat

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

215 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    Cred ca este foarte buna !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat: 1 ou
  • 150 g zahar
  • 20 g unt
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu cacao
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 g faina.
  • Crema: 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 200 g unt.

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de post
Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de post
Ciorba de paste cu zeama de varza si tarhon(de post)