Blatul se face astfel:
-se bat albusurile cu putina sare spuma,adaugi zaharul, iar dupa topirea acestuia se adauga galbenusurile,praful de copt,faina,nuca macinata.
-se unge si se tapeteaza o tava,se pune compozitia si se da la copt la foc mic,se testeaza cu scobitoarea ca sa se vada cand e copt.
Siropul se face astfel:
-fierbi laptele cu zaharul pana la topirea acestuia, cand se raceste adaugi esenta de rom, cu acest siropt se insiropeaza blatul.
Crema se prepara astfel:
-fierbi lapte si adaugi praful de budinca amestecat cu zaharul si dizolvat in putin lapte rece, le fierbi impreuna pana se ingroasa se lasa sa se raceasca si cand este calduta budinca o amesteci cu margarina.
-se intinde crema rece peste blat.
-se decoreaza cu frisca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii