autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
blat:, - 5 oua,, - 200g zahar,, - 100ml ulei,, - 100 ml lapte,, - coaja sau esenta de lamiie,, - 1 plic praf copt,, - 180g fain,, - 1 pac.de praf de budinca de vanilie(40g/50g), , crema:, - 600ml iaurt,de preferat de capsuni,daca crema este de capsuni., Din pacate pici mei fara sa observ mi-au papat iaurtul cu capsuni si am ramas cu cel de vanilie.Dar a fost bun si asta., - 400g capsuni,, - 200g smintina pt. frisca, - 12 foi de gelatina, - 100-150g zahar(aici depinde de cit de dulce doriti crema)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

blat:
Ouale se mixeaza bine,cu zaharul pina devin ca o crema alba.Se adaoga treptat uleiul,laptele,coaja sau esenta de lamiie si in final faina amestecata in prealabil cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.
Dupa ce toate s-au incorporat si mixat bine se toarna intr-o tava tapetata ci hirtie de copt si se coace blatul la 180!C timp de ca. 25 min.Cind deasupra adevenit maroniu si se desprinde usor pe margini de tava.Eventual proba cu scobitoarea.
Pina ce blatul se coace se prepara crema.

crema:
Capsunii se spala si se pun la zvintat.Acest procedeu este bine sa se faca ,chiar cind ne apucam sa preparam prajitura.
Iaurtul se pune in cupa de la blender impreuna cu casunii si se face totul pireu.Daca doriti sa aveti in crema si bucatele de capsuni,puteti lasa deoparte citi-va pe care-i taiati dupa dorinta si ii amestecati in crema gata preparata.
Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul .
Foile de gelatina se inmoaie in ca 50 ml lichid caldut.Daca nu este cal destul recipientul se poate pune pe baie de aburi se se amesteca pina ce gelatina a devenit lichida.Astfel preparata gelatina se toarna peste masa de iaurt si capsuni din blender si se mai mixeata scurt,in asa fe incit gelatina s afie bine incorporata in cema.
Peste frisca batuta spuma se toarna crema si se amesteca cu o lingura cu grija,dupa care se pune la frigider.
Intr-e timp blatul copt si scos pe gratarul de bucatarie la racit se taie pe orizontal(vezi foto)
Partea de la baza se pune inapoi in tava in care s-a copt si aindoua partile se insiropeaza(eu am insiropat cu lapte+sirop de capsuni).Deasupra se pune crema,care sa c0oagulat putin si se niveleaza unfiorm.Se aseaza al doilea blat si pune la frigider pt. ca 2-3 ore pina ce crema s-a gelatinat complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

~~~tip~~~
Daca doriti sa faceti decor desupra (vezi foto)lasa-ti 2-3 linguri de frisca deoparte,eventual colorati-o cu colorant alimentar si decorati dupa dorinta.
Inainte sa pune-ti blatul in tava inapoi presarati cu fulgi de cocos tava.In acest fel nu se lipeste batul insiropat de tava,
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de capsuni(© Copyright) by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Copilarie

Copilarie

Uleiul, iaurtul, zaharul, ouale se amesteca foarte bine,cu mixerul (toate). Se pune apoi esenta,

15 voturi    17 comentarii
30 min
Prajituri
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anka Vally , 26 iunie 2015

    ce dimensiuni are tava?

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    cred ca e la fel de buna precum arata pastrat reteta!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Delicioasa si foarte aspectoasa!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Arata minunat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      O prajitura excelenta!!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      CA DE OBICEI, FELICITARI LAURA!

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      intradevar delicioasa merita incercata

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      e super delicioasa! Am sa incerc si eu ...cand vor fi capsuni!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • - 5 oua,
  • - 200g zahar,
  • - 100ml ulei,
  • - 100 ml lapte,
  • - coaja sau esenta de lamiie,
  • - 1 plic praf copt,
  • - 180g fain,
  • - 1 pac.de praf de budinca de vanilie(40g/50g)
  • crema:
  • - 600ml iaurt,de preferat de capsuni,daca crema este de capsuni.
  • Din pacate pici mei fara sa observ mi-au papat iaurtul cu capsuni si am ramas cu cel de vanilie.Dar a fost bun si asta.
  • - 400g capsuni,
  • - 200g smintina pt. frisca
  • - 12 foi de gelatina
  • - 100-150g zahar(aici depinde de cit de dulce doriti crema)

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

cred ca e la fel de buna precum arata pastrat reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu pesmet si budinca