Prajitura cu crema de capsuni

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri faina
  • un varf de praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • crema
  • 1 kg capsuni proaspete
  • 700 gr mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 1 lamaie
  • glazura
  • 300 gr frisca
  • 80 gr zahar pudra
  • vanilie

Mod de preparare

Inainte de toate spalam capsunile le taiem felii si le punem la foc cele 250 gr zahar si zeama de lamaie .

Din ingredientele pentru blat facem un pandispan astfel:separam ouale si batem spuma albusurile, cand sunt tari adaugam zaharu si batem pana se topeste acesta apoi adaugam galbenusurile unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam amestecand fara mixer, cu o lingura de lemn,de sus in jos. Dupa ce am incorporat faina adaugam uleiul si amestecam usor pana se incorporeaza si acesta.Turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si coacem in cuptorul incins la 180-200°celsius 30 40 minute.

Acum facem crema. Dupa ce s-au fiert bine capsunile si au scazut si vedem ca siropul este bine legat luam de pe foc si lasam la racit . Dupa ce s-auracit complet trecem compozitia prin sita si tinem siropul intr-un castron pentru insiropat blatul. Capsunile din sita ii turnam in castronul mixerului si ii mixam bine pana devin o pasta, adaugam crema mascarpone si batem pana se intareste .

Dupa ce s-a copt blatul il punem pe o tava de servit si il taiem in doua foi .Insiropam primul blat cu sirop punem crema de capsuni apoi punem deasupra al doilea blat insiropam si desupra punem frisca batuta cu zaharul pudra si vanilia. Dam la frigider cateva ore.

Pofta buna!

Reteta asta am inventat-o de Paste si a iesit super. Toata lumea a fost incantata si mi- au cerut reteta asa ca o impartasesc si cu dvs. Probati si sa-mi spuneti cum este!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise