Prajitura cu crema de ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari (L)
  • 100 g zahar
  • 90g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lg ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 300 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 1 lg sirop de zmeura
  • 50 ml apa rece
  • In plus:
  • 4 lg cu varf gem de zmeura

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si mixeaza pana cand acesta se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.

4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.

5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua-trei transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) (eu am folosit o tava de silicon care trebuie unsa cu ulei, daca folositi o tava din metal nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt), si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor sa se raceasca complet. Taie apoi blatul o data pe orizontala.

Crema de ciocolata:

1. Taie ciocolata si pune-o impreuna cu 300 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.

2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute.

3. O scoti de la frigider, o mixezi pana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o folosesti la asamblat.

Asamblare:

1. Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, intinde gemul deasupra ei, pune jumatate din crema intr-un pos cu dui stea inchisa si pune crema deasupra gemului.

2. Pune cealalta felie de blat, insiropeaz-o, ia 2-3 lg de crema si topeste-o, o lasi sa se racoreasca 1-2 minute apoi o torni peste felia de blat. Pui restul de crema in pos si ornezi prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor