autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, , 4 oua mari (L), 100 g zahar, 90g faina, 15 g cacao, 1 lg ulei, , Crema de ciocolata:, , 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime), 300 g ciocolata amaruie (55%cacao), , Pentru insiropat:, , 1 lg sirop de zmeura, 50 ml apa rece, , In plus:, , 4 lg cu varf gem de zmeura

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si mixeaza pana cand acesta se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.

4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.

5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua-trei transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Toarna compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) (eu am folosit o tava de silicon care trebuie unsa cu ulei, daca folositi o tava din metal nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt), si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Scoate tava din cuptor sa se raceasca complet. Taie apoi blatul o data pe orizontala.



Crema de ciocolata:

1. Taie ciocolata si pune-o impreuna cu 300 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.



2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute.

3. O scoti de la frigider, o mixezi pana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o folosesti la asamblat.



Asamblare:

1. Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, intinde gemul deasupra ei, pune jumatate din crema intr-un pos cu dui stea inchisa si pune crema deasupra gemului.

2. Pune cealalta felie de blat, insiropeaz-o, ia 2-3 lg de crema si topeste-o, o lasi sa se racoreasca 1-2 minute apoi o torni peste felia de blat. Pui restul de crema in pos si ornezi prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie

Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy Se pregateste o forma de copt

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Retete vegetariene
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    nouatigaraelectronica , 16 mai 2015

    Arata super bine :) Multumesc pentru reteta si va doresc sa aveti parte de un weekend excelent !

  • Fara foto

    Diana Elena , 15 mai 2015

    delicios, da asta e cuvantul

  • Fara foto

    Flory Oprea , 15 mai 2015

    Delicios!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

13 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari (L)
  • 100 g zahar
  • 90g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lg ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 300 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 1 lg sirop de zmeura
  • 50 ml apa rece
  • In plus:
  • 4 lg cu varf gem de zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

nouatigaraelectronica

Arata super bine :) Multumesc pentru reteta si va doresc sa aveti parte de un weekend excelent !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Morena