autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata alba

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 6 oua, - 200 gr de zahar, - 40 ml apa, - 40 ml de ulei, - 3 linguri de cacao, - 200 gr de faina, - un plic praf de copt, Ingrediente pentru crema ganache:, - 400 g ciocolata alba, - 400 ml frisca, - 5 gr gelatina, - un plic glazura Dr. Otker

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

315 voturi

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.
La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.
Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Prajitura cu crema de ciocolata neagra si alba, bezea si fructe

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Craciun
Prajitura marmorata cu visine si bezea

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Inna_Alina

    Inna_Alina (Chef de cuisine):

    În loc de apă am pus lapte, iar eu am renunța la siropul de zahăr ars pt. că nu îmi place și am însiropat blatul cu zeamă de compot (de ananas).

  • Gabriela_Kerekes

    Gabriela_Kerekes (Chef de cuisine):

    mi-a iesit bine, nu-i asa?

  • 39 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stely , 04 noiembrie 2015

    La crema se folosesc 400 g ciocolata alba?Adica 4 ciocolate?Sigur e bine?

  • Loredana_Mitu

    Loredana_Mitu (Maestru bucatar) , 02 decembrie 2014

    Am facut-o acum in w/e. Mare succes si acasa si la servici?

  • Fara foto

    corina , 03 noiembrie 2014

    am facut aceasta prajitura si a iesit suuuuuuuuper buna!

    • Victor_Zamfor

      Victor_Zamfor (Bucatar sef) , 18 octombrie 2014

      Arată super,sînt fan cofetărie...

    • Fara foto

      Ani Karllos Lou , 14 august 2014

      Trebuie sa incerc si eu sint un iubitor de dulce facut in casa

    • Fara foto

      Boghiu Catalina , 09 august 2014

      Am facut aceasta prajitura si pot spune ca e bestiala. Felicitari cui a inventat-o. Am modificat ceva la crema si anume ca nu am incalzit frisca ci am batut-o si am amestecat-o cu cioco menaj topita fara gelatina. A iesit dementiala.

    • Fara foto

      Angela Molnar , 01 aprilie 2014

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Any Andras , 01 aprilie 2014

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Gehrman Dana , 04 noiembrie 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Mioara Ioan , 04 noiembrie 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Mocanu Gabriela , 04 noiembrie 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Ionela Onceanu , 04 noiembrie 2013

      arata foarte bine, o sa o incerc si eu, multumesc

    • Fara foto

      Monica Crisan , 04 noiembrie 2013

      si blatul de sus se insiropeaza?

    • Fara foto

      Ana Burlea , 04 noiembrie 2013

      dimensiunea tavii?

    • Fara foto

      Viorel Kiss , 13 octombrie 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Petrit Ashiku , 13 octombrie 2013

      EMBELSIREN E BEKE TE SHKELQYESHME DUKET NGA PARAQITJA TORTA QE NA KE SERVIRUR NE INTERNET,,

    • Fara foto

      Dya Pysy , 13 octombrie 2013

      trebuie sa o incerc arata f bine

    • Fara foto

      Ana-Maria Petrea , 13 octombrie 2013

      si daca bati mai iantai frisca si adaugi ciocolata topita si racita peste , ca sa nu se taie frisca nu iese oare la fel la gust?

    • Fara foto

      madalina georgescu , 13 octombrie 2013

      nu pot sa vad ingredientele si cantitatile...e o problema de site?

    • Fara foto

      Patrascu Denisa , 05 octombrie 2013

      eu, la alte retete, cand am incercat sa topesc cioco alba mi s-a taiat...si mi-e cam frica sa fac crema de ciocolata alba...

    • Fara foto

      Gehrman Dana , 29 septembrie 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

      Dementiala!!!!!!

    • Fara foto

      Constantin Flondor , 26 septembrie 2013

      foarte foarte buna dar la crema cred ca ar trebui specificat ca e mai buna cu o ciocolata alba mai fina (intr-adevar mai scumpa gen milka sau alta) de cat ciocolata alba de menaj deoarece de la ciocolata de menaj ramane un gust ciudat (de grasime)

    • Fara foto

      geta , 12 septembrie 2013

      eu am facut-o dar la crema nu am adaugat gelatina si a iesit perfeca

    • Fara foto

      Doina , 11 septembrie 2013

      care este cea mai recomandata ciocolata alba?cu ciocolata amaruie imi iese foarte bine crema,dar cu alba ,nu se intareste deloc si are culoarea crem..va rog sa imi spuneti ce ciocolata folositi.Multumesc

    • Fara foto

      Carmen Iocu , 31 august 2013

      ce talie are tava in care ai facut blatul?

    • Fara foto

      Gabriela Kerekes , 29 august 2013

      Am incercat-o si este super buna.Astazi o voi face din nou.

    • Fara foto

      Maria Agrigorosoaiei , 18 august 2013

      prajitura este foarte buna seamana see you Amandina, si apropo sa sti ca se bate crema foarte bine.

    • Fara foto

      Elena Lenty Savu , 25 iulie 2013

      ARATA FOARTE BINE CRED CA O SA INCERC SI EU SA O FAC MULTUMIM GUSTOS.RO.

    • Fara foto

      maria , 25 iulie 2013

      aceasta crema nu se fierbe! Se incalzeste doar frisca (o parte din ea),se pune ciocolata care se topeste foarte repede,se amesteca bine si este ok daca iei oala de pe foc.Apoi se pune restul de frisca.De ce sa incalzesti toata frisca? Pt a avea mai mult de racit??? Crema asta NU ARE NEVOIE DE GELATINA!!!!!!!!! Eu am lasat cratita doua ore in congelator,apoi am batut-o.Rezultatul a fost excelent.ESTE DELICIOASA!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Maria Borlea , 24 iulie 2013

      daca se fierbe frisca nu se mai bate.

    • Fara foto

      Dumitrache Mirela , 24 iulie 2013

      Nu inteleg cum sa fierbi frisca, pai nu se mai bate in veci! Eu am incercat si nu mi-a iesit nu stiu unde gresesc!

    • Fara foto

      Popescu Emilia , 05 iulie 2013

      am sa incerc si eu sa o fac.E f interesanta.

    • Fara foto

      Angela Molnar , 20 iunie 2013

      interesanta reteta, pare buna, dar intre ingredintele necesare pentru prjitura nu am vazut nicaieri capuccino si rom... ;)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      Arata foarte bine!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Arata "meseriaş"! Multumim de reţetă!

    • Fara foto

      adriana , 19 ianuarie 2010

      mulţumesc Mariana

    • Fara foto

      lumi , 18 ianuarie 2010

      e aspectoasa si gustoasa! Trebuie incercata!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arată foarte bine prăjitura! Şi este frumos prezentată! Felicitări!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

315 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 200 gr de zahar
  • - 40 ml apa
  • - 40 ml de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 200 gr de faina
  • - un plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema ganache:
  • - 400 g ciocolata alba
  • - 400 ml frisca
  • - 5 gr gelatina
  • - un plic glazura Dr. Otker

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

stely

La crema se folosesc 400 g ciocolata alba?Adica 4 ciocolate?Sigur e bine?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema caramel