autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blatul: 6 oua, 160 g zahar, 160 g nuca macinata, 3 linguri faina, 1 praf de copt, coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 5 lingurite cafea concentrata, 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata, 50 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

35 voturi

Mod de preparare

Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galbenusurile. Se amesteca totul cu grija pina ce se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Pentru crema se ia untul, se freaca spuma cu zaharul pudra si cele 2 galbenusuri. La urma se adauga cafeaua concentrata si cele 100 g nuci prajite si taiate, amestecate bine cu o lingura. Aceasta crema se intinde peste baltul copt si racit. Deasupra peste crema se face o glazura din 100 g ciocolata topita in care se adauga 50 g unt. Se intinde uniform, cind glazura nu este foarte fierbinte.
Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de copt, coaja de lamiie si galb
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura cu crema de ciocolata si alune

Prajitura cu crema de ciocolata si alune

Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zaharul obisnuit cu apa si cacaua si dai siropul deoparte sa se

10 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank

Blatul: In primul rand scoateti samburii visinelor si le lasam la scurs. Ouale se separa si se

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

35 voturi

Ingrediente

  • Blatul: 6 oua
  • 160 g zahar
  • 160 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamiie Crema: 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 5 lingurite cafea concentrata
  • 100 g nuci prajite si taiate Glazura: 100 g ciocolata
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse