autor:

DRAGULESCU EMILIA

» » Prajituri

PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE

Autor: DRAGULESCU EMILIA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DRAGULESCU EMILIA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
-pandispan:7oua,7ling.de zahar,7ling. de faina,1 pachet praf de copt,2 pachete zahar vanilinat si esenta., , - crema:400ml apa sau lapte, ling. zahar, 6 ling.faina, un pachet de unt, 100g zahar pudra,coaja si zeama de la 2 lamai.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru pandispan se bat albusurile spuma si se amesteca cu galbenusurile care au fost amestecate cu zaharul se adauga praful de copt si mirodeniile, iar la sfarsit faina care se incorporeaza lingura cu lingura si se amesteca de jos in sus incet. Dupa ce se coace pandispanul se lasa la racit si se taie in 2 foi.
Crema: se pun la fiert apa (sau lapte),faina si zaharul si se amesteca la incept cu un tel sa nu se formeze cocoloase si se tine pe foc pana se ingroasa , separat se freaca untul cu zaharul pudra si se incorporeaza in crema racita lingura cu lingura si se amesteca bine si cu grija sa nu se taie crema la sfarsit se adauga coaja si zeama de la cele 2 lamai sau dupa gust. Crema rezultata se pune intre foi dar si deasupra si se rade ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prajitura cu crema de lamaie si cocos

Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

33 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -pandispan:7oua,7ling.de zahar,7ling. de faina,1 pachet praf de copt,2 pachete zahar vanilinat si esenta.
  • - crema:400ml apa sau lapte, ling. zahar
  • 6 ling.faina
  • un pachet de unt
  • 100g zahar pudra,coaja si zeama de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu caise