autor:

DRAGULESCU EMILIA

» » Prajituri

PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE

Autor: DRAGULESCU EMILIA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DRAGULESCU EMILIA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
-pandispan:7oua,7ling.de zahar,7ling. de faina,1 pachet praf de copt,2 pachete zahar vanilinat si esenta., , - crema:400ml apa sau lapte, ling. zahar, 6 ling.faina, un pachet de unt, 100g zahar pudra,coaja si zeama de la 2 lamai.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru pandispan se bat albusurile spuma si se amesteca cu galbenusurile care au fost amestecate cu zaharul se adauga praful de copt si mirodeniile, iar la sfarsit faina care se incorporeaza lingura cu lingura si se amesteca de jos in sus incet. Dupa ce se coace pandispanul se lasa la racit si se taie in 2 foi.
Crema: se pun la fiert apa (sau lapte),faina si zaharul si se amesteca la incept cu un tel sa nu se formeze cocoloase si se tine pe foc pana se ingroasa , separat se freaca untul cu zaharul pudra si se incorporeaza in crema racita lingura cu lingura si se amesteca bine si cu grija sa nu se taie crema la sfarsit se adauga coaja si zeama de la cele 2 lamai sau dupa gust. Crema rezultata se pune intre foi dar si deasupra si se rade ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU CREMA DE LAMAIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Prajitura cu foi din miere si crema de gris cu lamaie

Se pun la fiert intr-o craticioara, laptele cu uleiul si zaharul, se lasa sa dea in cateva clocote,

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul. Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -pandispan:7oua,7ling.de zahar,7ling. de faina,1 pachet praf de copt,2 pachete zahar vanilinat si esenta.
  • - crema:400ml apa sau lapte, ling. zahar
  • 6 ling.faina
  • un pachet de unt
  • 100g zahar pudra,coaja si zeama de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta