autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Autor: Liliana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 martie 2014

Ingrediente
Blat:, 4 oua,, 6 linguri zahar,, 4 linguri ulei,, 4 linguri apa,, 6 linguri faina (mai rase),, un praf de copt,, razatura de coaja portocala,, un praf de sare, , Crema:, 8 linguri zahar,, 500 ml lapte + 150 ml lapte,, 3 oua,, 2 linguri zahar,, 3 linguri amidon,, 180 g unt,, 2-3 picaturi esenta de portocala, , Topping de caramel:, 2 linguri zahar,, 50 g unt

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Blatul: Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii.



Crema: Se face in doua etape.



Prima etapa: Pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele (500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc, se va topi repede. Da laptele la o parte.



Etapa a doua: Ouale, plus 2 linguri zahar, se mixeaza bine pana devin spuma. Adauga 3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele (150 ml) si mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin.



Asamblare: Taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema.



Topping de caramel: Caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt. Lasa la topit. Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte caramelizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Cocosana

Prajitura Cocosana

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul

34 voturi    26 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Banana invelita

Banana invelita

Foaie: se separa ouale si se bat albusurile spuma tare cu 3 linguri de zahar, se adauga treptat galbenusurile

5 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teodora Simon , 17 mai 2014

    Astazi am facut pentru prima oara aceasta prajitura., dar de abia dupa e am facut-o mi-am dat seama ca lipsesc din reteta foarte multe amanunte, zic eu esentiale: in primul rand marimea tavii, ptr ca pentru o tava obisnuita de aragaz cum am eu, blatul din 4 oua iese foarte subtire si greu de taiat in doua; apoi 180gr unt mi se pare f oarte mult pentru budinca rezultata din in gredientele retetei si nici nu se specifica daca se pune cand compozitia este calda sau rece, pentru ca este cu totul altceva...si aceeasi problema este si ptr topping....

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri faina (mai rase),
  • un praf de copt,
  • razatura de coaja portocala,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 linguri zahar,
  • 500 ml lapte + 150 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon,
  • 180 g unt,
  • 2-3 picaturi esenta de portocala
  • Topping de caramel:
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana
Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Paste cu carne de pui in sos de rosii

Paste cu carne de pui in sos de rosii

Pastele se pun la fiert 7 minute cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se dau sub

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza
Tarte cu mere

Tarte cu mere

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare, zaharul, untul si se framanta.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Albinute pe ciocolata