Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu crema de lapte caramelizat

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri faina (mai rase),
  • un praf de copt,
  • razatura de coaja portocala,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 linguri zahar,
  • 500 ml lapte + 150 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon,
  • 180 g unt,
  • 2-3 picaturi esenta de portocala
  • Topping de caramel:
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blatul: Separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii.

Crema: Se face in doua etape.

Prima etapa: Pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele (500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc, se va topi repede. Da laptele la o parte.

Etapa a doua: Ouale, plus 2 linguri zahar, se mixeaza bine pana devin spuma. Adauga 3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele (150 ml) si mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin.

Asamblare: Taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema.

Topping de caramel: Caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt. Lasa la topit. Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise