Ingrediente
Blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, 6 linguri ulei, 1 praf de copt, , Crema:, 670 ml de lapte, 70 g amidon de porumb, 3 linguri de zahar, 70 g ciocolata neagra cu crema de cocos, 2 linguri cacao, 170 g unt, 100 g zahar pudra, 6 linguri nuca de cocos, 100 g nuca de cocos pentru lapte, , Glazura:, 1 ciocolata cu crema de caramel (100 g), 2 linguri ulei
Dificultate: Medie | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.
Crema:
Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaua si amidonul de porumb. Restul de lapte, 570 ml, il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de lapte. Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2. Umplem prajitura cu crema de lapte.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain-marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasat-o si nuca de cocos. Prajitura se pune in frigider.
Pofta buna!