Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Blatul il punem intr-o tava mai mica, in care am pus hartie pentru copt si il punem la cuptor timp de 30 de minute.
Crema:
Laptele il fierbem cu 100 g nuca de cocos, apoi il strecuram.
Amestecam 100 ml de lapte cu zaharul, cacaua si amidonul de porumb. Restul de lapte, 570 ml, il punem intr-o cratita, adaugam ciocolata cu crema de cocos pe care o rupem bucatele si incalzim la foc mic pana da in clocot. Apoi adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana cand crema se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, adaugam nuca de cocos in crema si lasam sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, apoi adaugam crema de lapte. Blatul il taiem in 2 sau in 3 (in cate putem). Eu l-am taiat in 2. Umplem prajitura cu crema de lapte.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain-marie, apoi o intindem repede peste prajitura. Am ornat prajitura cu ciocolata alba cu cocos, cu putina crema pe care am lasat-o si nuca de cocos. Prajitura se pune in frigider.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii