autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lapte

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 8 oua, 5 linguri ulei, 8 linguri zahar, 10 linguri faina, esenta rom crema: 4 oua, 15 linguri zahar, 1 l lapte, 8 linguri faina, 1 lingura unt, esenta pentru ornat: frisca, ciocolata rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga zaharul si galbenusurile frecate cu ulei; se adauga faina si romul amestecind usor. Se da la cuptor la foc potrivit cca.15 min.
Crema: se amesteca ouale cu zaharul, faina, esenta si o cana de lapte. Restul de lapte se pune la fiert la foc mic si atunci cind fierbe se adauga compozitia de mai sus. Se fierbe cca. 10 min, pina se ingroasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Se taie blatul in 4 bucati egale si fiecare dintre acestea se taie transversal in doua parti. Se umple cu crema fiecare parte.
Se orneaza prajitura cu frisca si ciocolata rasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de lapte si cocos

Prajitura cu crema de lapte si cocos

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, apoi adaugam pe rand zaharul

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema  fina de lapte

Prajitura cu biscuiti si crema fina de lapte

1. Mixam cele 5 galbenusuri cu 10 linguri de zahar si o cana de lapte rece, pana se dizolva zaharul.

15 voturi    6 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

  • Fara foto

    alexandra , 04 mai 2010

    nu am inteles cum se taie blatul

Dificultate

Medie

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • Blat: 8 oua
  • 5 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • esenta rom crema: 4 oua
  • 15 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 8 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • esenta pentru ornat: frisca
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Pacat ca nu ai o poza macar, nici eu nu pricep cum taiem blatul, poate revi cu amanunte sau poze.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Savarine