Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.
Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.
Crema:
Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.
Glazura:
Se fierb componentele pana devin ca un sirop.Se toarna calduta peste crema .

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii