Prajitura cu crema de ness

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 150 g nuci macinate
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita amoniac stins
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri Ness
  • 70-80 ml lapte clocotit sau apa
  • 2 galbenusuri
  • Glazura:
  • Facultativ
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care se adauga treptat nuca si alternativ 1 lingura faina,1 lingura apa.Se stinge amoniacul cu zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie.;La final se adauga 5 galbenuse.

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30-40 minute.

Crema:
Se freaca untul cu zaharul si se adauga cele 2 galbenuse ramase , Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele clocotit.Cand crema este ca o spuma fina se intinde pe blatul rece si se presara peste ea nuca zdrobita si glazura.

Glazura:
Se fierb componentele pana devin ca un sirop.Se toarna calduta peste crema .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise