autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2012

Ingrediente
Blat: 7 oua,, 210 g zahar,, un praf de sare,, esenta de vanilie,, 210 g faina, , Crema: 3 linguri faina (cu varf),, 200 g zahar,, 350 ml lapte,, zeama de lamaie,, 1 pachet de unt,, 4-5 linguri nuca macinata.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt; am copt blatul timp de 35 de minute, la 180 de grade (faceti testul scobitorii, poate in cuptorul vostru blatul trebuie tinut mai putin, dar nu deschideti usa cuptorului mai devreme de 20 de minute!).
Am scos blatul din tava si l-am lasat la racit pe un gratar. Odata racit l-am taiat in doua.
Pentru crema am amestecat zaharul cu faina, am turnat laptele, treptat, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Am pus compozitia la fiert intr-o oala cu fund dublu si am lasat-o pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Am lasat apoi la racit.
In crema rece am adaugat zeama de lamaie (dupa gust, eu am folosit zeama de la jumatate de lamaie).
Am mixat spuma untul moale, dupa care am incorporat lingura cu lingura crema rece, si apoi nuca macinata.
Blatul taiat l-am insiropat cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie/rom.
Am montat prajitura asa: o felie de blat insiropat, 2/3 crema, a doua felie de blat, 1/3 crema; am presarat deasupra nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisiori cu caise si alune de padure

Melcisiori cu caise si alune de padure

Se incinge cuptorul la 200 Din aluatul foietaj de taie fasii lungi de aprox. 2 cm grosime.Fiecare

0 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Tarte Austríaca

Tarte Austríaca

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte. Pune

8 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2015

    Cu cat mixezi mai mult, cu atat pandispanul va creste mai mult si va fi mai pufos.

  • Fara foto

    Oana Fabian Soptea , 21 ianuarie 2015

    Este o regula sa mixezi 25 de min ouăle cu zahărul,esența și sarea?

  • Fara foto

    Mariana Strimbeanu , 26 octombrie 2014

    arata bine sigur e tare gustoasa

    • Fara foto

      Dalia David Rohozneanu , 25 octombrie 2014

      BUUN!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2012

      Ce blat pufos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Blat: 7 oua,
  • 210 g zahar,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • 210 g faina
  • Crema: 3 linguri faina (cu varf),
  • 200 g zahar,
  • 350 ml lapte,
  • zeama de lamaie,
  • 1 pachet de unt,
  • 4-5 linguri nuca macinata.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Cu cat mixezi mai mult, cu atat pandispanul va creste mai mult si va fi mai pufos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu trufe de ciocolata