Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Ingrediente

  • Blat: 7 oua,
  • 210 g zahar,
  • un praf de sare,
  • esenta de vanilie,
  • 210 g faina
  • Crema: 3 linguri faina (cu varf),
  • 200 g zahar,
  • 350 ml lapte,
  • zeama de lamaie,
  • 1 pachet de unt,
  • 4-5 linguri nuca macinata.

Mod de preparare

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt; am copt blatul timp de 35 de minute, la 180 de grade (faceti testul scobitorii, poate in cuptorul vostru blatul trebuie tinut mai putin, dar nu deschideti usa cuptorului mai devreme de 20 de minute!).

Am scos blatul din tava si l-am lasat la racit pe un gratar. Odata racit l-am taiat in doua.

Pentru crema am amestecat zaharul cu faina, am turnat laptele, treptat, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Am pus compozitia la fiert intr-o oala cu fund dublu si am lasat-o pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Am lasat apoi la racit.

In crema rece am adaugat zeama de lamaie (dupa gust, eu am folosit zeama de la jumatate de lamaie).

Am mixat spuma untul moale, dupa care am incorporat lingura cu lingura crema rece, si apoi nuca macinata.

Blatul taiat l-am insiropat cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie/rom.

Am montat prajitura asa: o felie de blat insiropat, 2/3 crema, a doua felie de blat, 1/3 crema; am presarat deasupra nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise