Reteta postata pe: 11 iunie 2008
Ingrediente
2foi aluat (din comert),o cana lapte ,o cana si jumatate zahar,o farfurie adanca cu nuca macinata(farfuria sa fie plina pana sus cu nuca chiar sa o pui cu varf),2linguri cacao,25 gr.unt,esenta de rom
Dificultate: Ridicata | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se coc foile de aluat apoi se face crema:laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul ,cand da in clocot se pune nuca si cele 2 linguri cu cacao,se amesteca bine apoi se pune untul se mai amesteca putin si se ia de pe foc dupa care se pune esenta de rom (care de fapt ii da si un gust deosebit).Crema asa calda se pune intre cele 2 foi , se lasa la fragezit cateva ore (eu pun un fund de lemn peste foi ,crema intra mai repede in foi si se si fragezesc mai repede)Pofta buna! O sa va placa sigur!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt.
42 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Separam galbenusurile de albus.
Nuca impreuna
27 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Super !