Blatul se obtine prin omogenizarea ingredientelor. Apoi ungeti o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia in tava. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (cca. 45').
Crema: amestecati laptele, faina, zaharul si galbenusurile pe foc mic sau, mai bine, la bain-marie, pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si, dupa 10', adaugati untul, miezul de nuci si esenta de migdale.
Omogenizati crema si, dupa ce s-a racit, intindeti-o unifor pe blat. Decorati cu miez de nuci,alune sau migdale fierte in zahar sau miere si cicolata rasa.
Puteti taia blatul in doua si sa puneti crema intre foi.
Deasupra se poate presara scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii