Prajitura cu crema de nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 2 oua, 400 g zahar, 200 g unt, 10 lingurite cacao, 1 cana cu lapte caldut, 1 ligura praf de copt, 300 g faina;
  • Crema: 5 galbenusuri, 7 linguri zahar, 2 linguri faina, 200 g unt, 200 ml lapte, 1 lingura esenta de migdale, 100 g miez de nuci pisate, 50 g ciocolata rasa.

Mod de preparare

Blatul se obtine prin omogenizarea ingredientelor. Apoi ungeti o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia in tava. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (cca. 45').

Crema: amestecati laptele, faina, zaharul si galbenusurile pe foc mic sau, mai bine, la bain-marie, pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si, dupa 10', adaugati untul, miezul de nuci si esenta de migdale.
Omogenizati crema si, dupa ce s-a racit, intindeti-o unifor pe blat. Decorati cu miez de nuci,alune sau migdale fierte in zahar sau miere si cicolata rasa.
Puteti taia blatul in doua si sa puneti crema intre foi.
Deasupra se poate presara scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise