autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de smantana

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2005

Ingrediente
Pentru crema de smantana:, 1 kg. de smantana, 8 linguri cu faina, 2 galbenusuri, 100 gr. stafide, 50 ml.esenta de rom, 4 linguri cu zahar, Pentru aluatul special, 250 gr. unt sau margarina, 250 gr. faina, 50 gr. branza proaspata de vac, 2 linguri cu zahari, , ,

Dificultate: Redusa Timp: 5h

14 voturi

Mod de preparare

Aluatul se pregateste cu 4-5 ore mai devreme, sau chiar cu o zi innainte.
Branza de vaci se freaca bine cu o furculita sau se trece prin sita.Adaugam untul sau margarina moale si se freca pana obtinem o pasta omogena.Adaugam faina putin cat putin pana se incorporeaza toata.Framantam bine aluatul apoi il introducem la frigider intr-o folie de plastic pentru 4-5 ore.ATENTIE! Nu trebuie sa inghete.
Crema de smantana se pregateste foarte simplu:amestecam toate ingredientele bine pana obtinem o compozitie omogena.Aluatul se intinde ajutandu-ne de putina faina ca sa nu se lipeasca.Tapetam o tava de marime medie cu acest aluat.Lasam sa se rasfranga peste marginile tavei cam 3-4 cm.de aluat.rasturnam crema de smantana,apoi asezam cu grija peste compozitia marginile rasfrante ale foii de aluat.Se da la cuptor pentru 50 de minute la foc mic.Cand deasupra a prins o culoare aurie insemna ca prajitura este coapta.
Se intareste a doua zi,cand se poate taia.Cine doreste o poate servi si fierbinte,inda nu poate fi portionata bine.Facultativ, atunci cand s-a racit bine poate fi pudrata cu putin zahar vanilat.Daca insa este foarte dulce nu mai este asa de gustoasa si de parfumata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

Prajitura cu ciocolata, capsuni si crema de smantana

BLATUL: -Se rupe ciocolata în bucăți și se pune împreună cu uleiul la topit într-un

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

14 voturi

Ingrediente

  • Pentru crema de smantana:
  • 1 kg. de smantana
  • 8 linguri cu faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. stafide
  • 50 ml.esenta de rom
  • 4 linguri cu zahar
  • Pentru aluatul special
  • 250 gr. unt sau margarina
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. branza proaspata de vac
  • 2 linguri cu zahari

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chek marmorat