Aluatul se pregateste cu 4-5 ore mai devreme, sau chiar cu o zi innainte.
Branza de vaci se freaca bine cu o furculita sau se trece prin sita.Adaugam untul sau margarina moale si se freca pana obtinem o pasta omogena.Adaugam faina putin cat putin pana se incorporeaza toata.Framantam bine aluatul apoi il introducem la frigider intr-o folie de plastic pentru 4-5 ore.ATENTIE! Nu trebuie sa inghete.
Crema de smantana se pregateste foarte simplu:amestecam toate ingredientele bine pana obtinem o compozitie omogena.Aluatul se intinde ajutandu-ne de putina faina ca sa nu se lipeasca.Tapetam o tava de marime medie cu acest aluat.Lasam sa se rasfranga peste marginile tavei cam 3-4 cm.de aluat.rasturnam crema de smantana,apoi asezam cu grija peste compozitia marginile rasfrante ale foii de aluat.Se da la cuptor pentru 50 de minute la foc mic.Cand deasupra a prins o culoare aurie insemna ca prajitura este coapta.
Se intareste a doua zi,cand se poate taia.Cine doreste o poate servi si fierbinte,inda nu poate fi portionata bine.Facultativ, atunci cand s-a racit bine poate fi pudrata cu putin zahar vanilat.Daca insa este foarte dulce nu mai este asa de gustoasa si de parfumata
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii