autor:

TeoBucatar

» » Prajituri

Prajitura cu crema de unt

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
Blat, -2 oua,, -100ml lapte,, -200 g zahar,, -100 ml ulei,, -250 g faina,, -2 lingurite praf de copt,, , Crema:, -250 g unt,, -100 g zahar pudra,, -75 ml lapte condensat,, -2 linguri coniac,, -3 pliculete zahar vanilat,, -200 g gem de cirese,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml apa, lasandu-se sa se topeasca. Intr-un castron se freaca ouale cu restul de zahar si se toarna uleiul cate putin sa se incorporeze bine. Se amesteca aceasta compozitie cu laptele, caramelul racit si la sfarsit cu faina in care s-a incorporat praful de copt. Se toarna amestecul intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor 30-4o min(se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua.
Pentru crema se freaca spuma untul, care a stat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Laptele condensat si coniacul se adauga cate putin ca sa nu se taie crema.
Pe prima foaie de blat se intinde crema de unt iar peste ea un strat de gem de cirese(caise,etc). Se aseaza a doua foaie si deasupra se imbraca in crema, se orneaza si se tine la rece cateva ore.
Aroma de caramel a blatului se imbina perfect cu crema de unt care, desi e destul de dulce, este atenuata de prezenta gemului acrisor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Aluatul Intr-un caston punem faina, untul si untura la temperatura camerei. Apa impreuna cu zaharul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere /Scheiterhaufen

Prajitura cu mere /Scheiterhaufen

Se incalzeste cuptorul la 180 gr Celsius. Laptele se amesteca cu ouale, zaharul si vanilia. Se taie

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Veronica Croitoru , 10 mai 2015

    Super delicioasa si apetisanta .Multumesc.

  • Fara foto

    Caty Bos , 06 august 2014

    Foarte buna!!!!

  • Fara foto

    Mirela Alb , 05 august 2014

    Foarte buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Tunde_Somosdi (Bucatar sef) , 24 martie 2014

      dupa cum arata si increndiente trebuie sa fie foarte buna.

    • Fara foto

      Simona Claudia Marian , 24 martie 2014

      foarte bunaaaaa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Un deliciu, arata minunat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      la fav*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Arata nemaipomenit si e destul de usor de facut. De gust...ce sa mai vorbim...sigur am s-o incerc. Salvat!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Multumesc Eugen,multumes Licuta!O puteti incerca ,e delicioasa daca va place combinatia cu gem.Eu o ador!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

      UN deliciu !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      O bunatate de prajiturica!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

21 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • -2 oua,
  • -100ml lapte,
  • -200 g zahar,
  • -100 ml ulei,
  • -250 g faina,
  • -2 lingurite praf de copt,
  • Crema:
  • -250 g unt,
  • -100 g zahar pudra,
  • -75 ml lapte condensat,
  • -2 linguri coniac,
  • -3 pliculete zahar vanilat,
  • -200 g gem de cirese,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

56 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Tunde_Somosdi (Bucatar sef)

dupa cum arata si increndiente trebuie sa fie foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de vanilie si frisca