Prajitura cu crema de unt

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de unt

Ingrediente

  • Blat
  • -2 oua,
  • -100ml lapte,
  • -200 g zahar,
  • -100 ml ulei,
  • -250 g faina,
  • -2 lingurite praf de copt,
  • Crema:
  • -250 g unt,
  • -100 g zahar pudra,
  • -75 ml lapte condensat,
  • -2 linguri coniac,
  • -3 pliculete zahar vanilat,
  • -200 g gem de cirese,

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml apa, lasandu-se sa se topeasca. Intr-un castron se freaca ouale cu restul de zahar si se toarna uleiul cate putin sa se incorporeze bine. Se amesteca aceasta compozitie cu laptele, caramelul racit si la sfarsit cu faina in care s-a incorporat praful de copt. Se toarna amestecul intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor 30-4o min(se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua.

Pentru crema se freaca spuma untul, care a stat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Laptele condensat si coniacul se adauga cate putin ca sa nu se taie crema.

Pe prima foaie de blat se intinde crema de unt iar peste ea un strat de gem de cirese(caise,etc). Se aseaza a doua foaie si deasupra se imbraca in crema, se orneaza si se tine la rece cateva ore.

Aroma de caramel a blatului se imbina perfect cu crema de unt care, desi e destul de dulce, este atenuata de prezenta gemului acrisor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise