Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml apa, lasandu-se sa se topeasca. Intr-un castron se freaca ouale cu restul de zahar si se toarna uleiul cate putin sa se incorporeze bine. Se amesteca aceasta compozitie cu laptele, caramelul racit si la sfarsit cu faina in care s-a incorporat praful de copt. Se toarna amestecul intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor 30-4o min(se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua.
Pentru crema se freaca spuma untul, care a stat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Laptele condensat si coniacul se adauga cate putin ca sa nu se taie crema.
Pe prima foaie de blat se intinde crema de unt iar peste ea un strat de gem de cirese(caise,etc). Se aseaza a doua foaie si deasupra se imbraca in crema, se orneaza si se tine la rece cateva ore.
Aroma de caramel a blatului se imbina perfect cu crema de unt care, desi e destul de dulce, este atenuata de prezenta gemului acrisor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii