Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml apa, lasandu-se sa se topeasca. Intr-un castron se freaca ouale cu restul de zahar si se toarna uleiul cate putin sa se incorporeze bine. Se amesteca aceasta compozitie cu laptele, caramelul racit si la sfarsit cu faina in care s-a incorporat praful de copt. Se toarna amestecul intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor 30-4o min(se incearca cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua.
Pentru crema se freaca spuma untul, care a stat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Laptele condensat si coniacul se adauga cate putin ca sa nu se taie crema.
Pe prima foaie de blat se intinde crema de unt iar peste ea un strat de gem de cirese(caise,etc). Se aseaza a doua foaie si deasupra se imbraca in crema, se orneaza si se tine la rece cateva ore.
Aroma de caramel a blatului se imbina perfect cu crema de unt care, desi e destul de dulce, este atenuata de prezenta gemului acrisor.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii