Prajitura cu crema de vin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua
  • 400g zahar
  • 200g frisca
  • 150g faina
  • 1 lamaie
  • 2 plicuri de gelatina
  • o jumate de litru de vin alb
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Se face blatul din 8 oua, 200g zahar, praf de copt si 6 linguri de faina.

Crema se prepara astfel:

Se freaca 100g zahar cu zeama de la o lamaie, 2 galbenusuri si jumate litru de vin alb.Se pun pe foc si se tot amesteca pana se ingroase.Se i-a de pe foc si se continua sa se amestece ca sa nu faca pojghita.

Gelatina se pune in putina apa rece pentru 5 minute pana se topeste si apoi se adauga in crema.

Frisca batuta (tare), se amesteca cu albusurile batute spuma, iar apoi se amesteca cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise