Prajitura cu crema Moca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt o forma de 28 cm
  • 125 g unt
  • 150 g ciocolata alimentara
  • 4 ora, 125 g zahar
  • 100 g alune macinate
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 250 g mascarpone
  • 5 linguri cafea neagra tare
  • 2-3 linguri smantana dulce
  • 2 linguri zahar pudra
  • unt sau ulei pt forma

Mod de preparare

1-Se topeste untul pe o baie de apa, insa nu trebuie sa fie complet lichid.Se da ciocolata pe o razatoare fina si se topeste pe o baie de apa.

2- se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.Se unge o forma cu unt.Se separa albusurile de galbenusurile cu zaharul si se adauga alunele.Se adauga untul si ciocolata peste galbenusuri.Se bat albusurile pana se obtine o spuma tare si se adauga peste crema de ciocolata.Se presara deasupra amidonul alimentar si se amesteca totul cu un tel.Aluatul obtinut se toarna in forma.

3- se baga in cuptorul fierbinte si se coace timp de aprox 40 minute.Se scoate din cuptorul, se mai lasa 5 minute in forma, se scoate marginea formei si se lasa pana se raceste complet.

4- se amesteca bine mascarpone cu cafeaua, smantana si zaharul pudra, apoi se intinde peste prajitura.Se lasa 1 ora la frigider, apoi se presara deasupra praf de cacao.Inainte de servire se taie in 12 felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise