autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema nuga

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
5 foi napolitane, 250 g margarina, 3 oua, 2 cani zahar, 1 cana nuci, 1 lingura cacao, coaja de lamaie sau portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

37 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca margarina cu nucile, ouale, cacaoa si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul. In caramel se adauga cate o lingura din crema de margarina si se amesteca. Dupa ce se incorporeaza totul, se ia de pe foc. Se intinde intre foi. Deasupra ei se pune un carpator sau o carte sa stea presata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema nuga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Genoveva (Chef de cuisine):

    Exact cum facea bunica, insa nu mi se pare suficient de multa crema cat iese din cantitatile respective... sau poate nu am avut eu inima sa intind destul de bine umplutura.... mmm cred ca trebuie sa mai fac o data ca sa ma decid :)) O recomand cu caldura!

  • 12 comentarii

  • mirela , 10 august 2015

    se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?

  • Elena Vitoreanu , 13 iulie 2014

    fff buna.

  • Jeny Bejan , 17 decembrie 2013

    F0ARTE BUNA !!!

    • Elenarodica Brandusa , 12 decembrie 2013

      Foarte buna si delicioasa .!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      BUNA - SE SALVEAZA !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si noua ne place mult aceasta crema...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      E foarte aspectoasa.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      F.buna !

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      trebuie sa o fac si eu..arata gustos:D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte, foarte gustoasa ! ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place tare mult..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

37 voturi

Ingrediente

  • 5 foi napolitane
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana nuci
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie sau portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

130 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

222 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

mirela

se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere caramelizate si frisca