autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema nuga

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
5 foi napolitane, 250 g margarina, 3 oua, 2 cani zahar, 1 cana nuci, 1 lingura cacao, coaja de lamaie sau portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

35 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca margarina cu nucile, ouale, cacaoa si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o cratita se caramelizeaza zaharul. In caramel se adauga cate o lingura din crema de margarina si se amesteca. Dupa ce se incorporeaza totul, se ia de pe foc. Se intinde intre foi. Deasupra ei se pune un carpator sau o carte sa stea presata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema nuga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pandispan cu visine

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam,

5 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Tarta cu capsuni si branza Ricotta

1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune

9 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Genoveva (Chef de cuisine):

    Exact cum facea bunica, insa nu mi se pare suficient de multa crema cat iese din cantitatile respective... sau poate nu am avut eu inima sa intind destul de bine umplutura.... mmm cred ca trebuie sa mai fac o data ca sa ma decid :)) O recomand cu caldura!

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mirela , 10 august 2015

    se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?

  • Fara foto

    Elena Vitoreanu , 13 iulie 2014

    fff buna.

  • Fara foto

    Jeny Bejan , 17 decembrie 2013

    F0ARTE BUNA !!!

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 12 decembrie 2013

      Foarte buna si delicioasa .!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      BUNA - SE SALVEAZA !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si noua ne place mult aceasta crema...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Foarte buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      E foarte aspectoasa.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      F.buna !

    • naty

      naty (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      trebuie sa o fac si eu..arata gustos:D

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte, foarte gustoasa ! ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Imi place tare mult..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

35 voturi

Ingrediente

  • 5 foi napolitane
  • 250 g margarina
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 1 cana nuci
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie sau portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

128 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

218 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa. Se ia de pe foc si se pune margarina

13 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

mirela

se poate pune ulei de cocos in loc de margarina?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu branza de vaci