Prajitura cu crema

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul: 6 oua
  • o lingura de zahar
  • unt
  • faina
  • 180 gr. nuci macinate; Crema: 100 gr. de cafea
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de apa
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de lapte
  • 150 gr. de unt
  • vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron, se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar. In compozitie, se adauga nucile si albusurile batute spuma. Se unge o tava lata cu unt, se tapeteaza cu faina si se pune aluatul la copt. Cind prajitura s-a rumenit putin, se scoate si se pune pe planseta, apoi se taie in doua bucati egale. Se pregateste crema astfel: din zahar si apa se face un sirop, se adauga cafeaua si se amesteca. Cind aceasta s-a racit, se pun galbenusurile (cite unul), se toarna laptele, vanilia, apoi untul frecat spuma. Intre cele doua foi, se aseaza un strat de crema, se decoreaza si in exterior si se taie in felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise