Prajitura cu creme si bezea

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita amoniac sau bicarbonat
  • 150 g margarina ( sau untura)
  • Coaja de lamaie
  • 2-3 linguri lapte sau smantana

Mod de preparare

Se amesteca totul, se imparte in trei si se coc 3 foi pe dosul tavii de aragaz.

Crema:

Una din ele se rupe in bucati mici si se amesteca cu: o cana de lapte rece (indulcit), pana devine o pasta, se adauga 2 linguri de cacao, 2 linguri de nuca macinata, 200 g unt (margarina), esenta de rom.

Se pune crema intre cele doua foi.

Bezea:

Patru albusuri se bat cu 4 linguri de zahar pe baia de abur.

Cu aceasta bezea se unge pe deasupra prajitura si se rade ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise