autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu curmale

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 125 g faina, 125 g gris, 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 lingurite praf de copt, un baton de vanilie., Garnitura: 250 g curmale, 60 g samburi de nuca, 2 linguri miere lichida, o lingura zeama de lamaie, 20 g unt, o lingurita zahar tos, cativa biscuiti zdrobitit marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Se despica batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul. Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, grisul, zaharul pudra si vanilia, se toarna deasupra untul topit si se amesteca pana ce se obtine un aluat faramicios. Curmalele se curata de samburi si se taie bucatele. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge o forma (daca se poate cu pereti detasabili) si se presara pe fundul ei biscuitii sfaramati (ca o pudra).
Se pun curmalele in 150 ml de apa clocotita si se fierb circa 5 minute, dupa care se adauga mierea, zeama de lamaie, zaharul tos si nucile. Se amesteca bine si se iau de pe foc. Se toarna jumatate din aluat pe fundul tavii, se intinde pe toata suprafata si se apasa cu varful degetelor. Deasupra, se pune un strat uniform de curmale, iar peste ele se presara restul de aluat, sfaramat intre palme. Se baga prajitura la cuptor, se lasa 45 de minute sa se rumeneasca bine si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

8 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 125 g faina
  • 125 g gris
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un baton de vanilie.
  • Garnitura: 250 g curmale
  • 60 g samburi de nuca
  • 2 linguri miere lichida
  • o lingura zeama de lamaie
  • 20 g unt
  • o lingurita zahar tos
  • cativa biscuiti zdrobitit marunt

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

81 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

13 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa de Craciun