autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu curmale

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 125 g faina, 125 g gris, 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 lingurite praf de copt, un baton de vanilie., Garnitura: 250 g curmale, 60 g samburi de nuca, 2 linguri miere lichida, o lingura zeama de lamaie, 20 g unt, o lingurita zahar tos, cativa biscuiti zdrobitit marunt

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: Se despica batonul de vanilie pe lung si se scoate miezul. Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, grisul, zaharul pudra si vanilia, se toarna deasupra untul topit si se amesteca pana ce se obtine un aluat faramicios. Curmalele se curata de samburi si se taie bucatele. Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se unge o forma (daca se poate cu pereti detasabili) si se presara pe fundul ei biscuitii sfaramati (ca o pudra).
Se pun curmalele in 150 ml de apa clocotita si se fierb circa 5 minute, dupa care se adauga mierea, zeama de lamaie, zaharul tos si nucile. Se amesteca bine si se iau de pe foc. Se toarna jumatate din aluat pe fundul tavii, se intinde pe toata suprafata si se apasa cu varful degetelor. Deasupra, se pune un strat uniform de curmale, iar peste ele se presara restul de aluat, sfaramat intre palme. Se baga prajitura la cuptor, se lasa 45 de minute sa se rumeneasca bine si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cinnamon roll muffins

Cinnamon roll muffins

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fursecuri vanilate cu rahat

Fursecuri vanilate cu rahat

Intr-un castron, am amestecat untul cu zaharul si cu semintele de vanilie. Faina am amestecat-o

17 voturi    14 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 125 g faina
  • 125 g gris
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un baton de vanilie.
  • Garnitura: 250 g curmale
  • 60 g samburi de nuca
  • 2 linguri miere lichida
  • o lingura zeama de lamaie
  • 20 g unt
  • o lingurita zahar tos
  • cativa biscuiti zdrobitit marunt

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

82 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta cu piersici