autor:

Alexandrina

» » Prajituri

Prajitura cu doua blaturi

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2013

Ingrediente
Blat galben: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, Blat cu nuca: 7 albusuri,, 7 linguri zahar,, 1 cana nuca tocata,, 1 cana rahat taiat cubulete,, 1 cana de visine (visine conservate pentru iarna, scurse bine),, 3/4 cana faina, Crema: 7 galbenusuri,, 7 linguri zahar (puteti sa mai "taiati" din zahar, daca doriti),, 1 pachet budinca de vanilie,, 450 ml lapte,, 1 pachet unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

36 voturi

Mod de preparare

Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus.
Impartim in doua compozitia si coacem doua blaturi, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Facem testul scobitorii pentru a vedea cand sunt coapte blaturile. Eu am facut un singur blat :)
Separat batem spuma cele 7 albusuri cu un praf de sare; punem pe rand si zaharul si mixam bine, pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand, nuca tocata, rahatul si visinele si apoi faina. Amestecam usor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.
Nivelam si coacem tot la 180 de grade, pana incepe a se auri bezeaua; facem si o proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul e copt.
Cat avem blaturile in cuptor, ne apucam de crema. Mixam galbenusurile cu cele 7 (sau 6...) linguri de zahar.
Incorporam si praful de budinca si laptele, amestecam cu un tel in forma de para si fierbem crema la bain marie pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc in acest moment, lasam sa se racoreasca crema si o amestecam cu un pachet de unt. (Ori incorporati, lingura cu lingura, crema racita in untul frecat spuma).
Montam prajitura: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, blat galben. Glazuram ori pudram cu zahar... Eu am procedat asa: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, nuca de cocos :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura Boema

Prăjitura Boema

Cele două linguri de zahăr se caramelizează uşor şi se stinge cu apa rece.Se lasă pe foc până

19 voturi    21 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rozica Puscas , 28 septembrie 2014

    Am facut si eu aceasta prajitura ,este delicioasa !Felicitari celor care ne dau aceste retete bune (mama mea o facea cu mult timp in urma )va multumim1

  • Fara foto

    Angela Astefanoaei , 02 mai 2014

    bun.......

  • Fara foto

    Nicoleta Balaban , 12 decembrie 2013

    Doamne la cat de bine arata e INTERZIS sa postati asa ceva dimineata la ora asta de fapt aproape ca e interzis la orice ora ati vine o dorinta nebuna sa o ai ACUM aici pe loc

    • Fara foto

      Maria Muresan , 11 decembrie 2013

      FOARTE BUNA!!!!!!!!!!!!!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iulie 2013

      30/20 cm

    • Fara foto

      Alexandrina Xandrinne , 26 iulie 2013

      30/20

    • Fara foto

      Nicoleta Niculae , 24 iulie 2013

      pt blat specificati marimea tavii va rog frumos.

    • Fara foto

      Rodicalucica Pascan , 24 iulie 2013

      buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

36 voturi

Ingrediente

  • Blat galben: 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • Blat cu nuca: 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 cana nuca tocata,
  • 1 cana rahat taiat cubulete,
  • 1 cana de visine (visine conservate pentru iarna
  • scurse bine),
  • 3/4 cana faina
  • Crema: 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar (puteti sa mai "taiati" din zahar
  • daca doriti),
  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 450 ml lapte,
  • 1 pachet unt

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Alexandrina

Alexandrina (Chef de cuisine)

30/20 cm

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
PRAJITURA CU PIERSICI si MERE