autor:

valentina ionita

» » , Prajituri, Retete de post

Prajitura cu dovleac

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
250 g dovleac crud, 150 g miez de nuca pisat, scortisoara dupa gust, 80 ml ulei, 250 g faina, 150 g zahar pudra, o lingurita bicarbonat de sodiu stins in otet de mere sau zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

Se amesteca foarte bine uleiul ,zaharul si faina.Se adauga nuca si dovleacul ras pe razatoarea mare, bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet de mere, coaja rasa de lamaie, scortisoara dupa gust si se framanta foarte bine compozitia obtinuta.
Se aseaza compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina ,se uniformizeaza si se introduce la cuptor la foc potrivit.Pentru a vedea daca prajitura este coapta se incearca cu o scobitoare.Daca scobitoarea este curata,prajitura este coapta.
Se pudreaza cu zahar pudra si se taie rece dupa preferinta.
Este o prajitura rapida si foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura spornica cu dovleac

Prajitura spornica cu dovleac

Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce

11 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Multumesc...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

    Usor de facut si foarte buna !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • 250 g dovleac crud
  • 150 g miez de nuca pisat
  • scortisoara dupa gust
  • 80 ml ulei
  • 250 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins in otet de mere sau zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Panna cotta cu sos de capsuni