Ingrediente
Blat:, 4 oua, o cana si jumatate de faina, o cana de zahar, un praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100 ml ulei, Umplutura:, 500 g miez de dovleac, 2 lingurite de scortisoara, 1 plic de zahar vanilat, 4 linguri de zahar, 300 g nuca macinata,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
18 voturi
Mod de preparare
Se bat cele 4 albusuri spuma, se adauga zaharul in ploaie, apoi zaharul vanilat, galbenusurile, apoi uleiul si in final faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se obtine un blat ca de tort, ce se pune peste dovleacul ras, apoi se adauga nuca macinata. Se amesteca cu grija si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu folie de aluminiu. Se coace cca 15 min la foc mare si 35-40 min. la foc mic. Se lasa in tava sa se raceasca. Inainte de servire se pudreaza cu zahar praf vanilat.
Pofta buna!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009
Arata super-gustoasa,mmmm deja imi ploua in gura.Felicitari draga Ramona.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009
Cred ca e foarte buna. Eu folosesc mere in loc de dovleac.
husni , 19 noiembrie 2009
Imi place ideea cu dovleac in coca !Felicitari,Ramona ! Cam ce dimensiune are tava,in care faci?