autor:

Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu dovleac

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 4 oua, o cana si jumatate de faina, o cana de zahar, un praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100 ml ulei, Umplutura:, 500 g miez de dovleac, 2 lingurite de scortisoara, 1 plic de zahar vanilat, 4 linguri de zahar, 300 g nuca macinata,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se da dovleacul prin razatoare, se amesteca cu 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara si un plic de zahar vanilat. Se macina nuca cu robotul de bucatarie.

Se bat cele 4 albusuri spuma, se adauga zaharul in ploaie, apoi zaharul vanilat, galbenusurile, apoi uleiul si in final faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se obtine un blat ca de tort, ce se pune peste dovleacul ras, apoi se adauga nuca macinata. Se amesteca cu grija si se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu folie de aluminiu. Se coace cca 15 min la foc mare si 35-40 min. la foc mic. Se lasa in tava sa se raceasca. Inainte de servire se pudreaza cu zahar praf vanilat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

1.Se [preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu dovleac si bezea

Prajitura cu dovleac si bezea

Incepem pregatirea prajiturii cu prepararea umpluturii, pentru ca atunci cand ne apucam de treaba

10 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maya (Maestru bucatar) , 15 noiembrie 2014

    prajitura e deliciosa,copiii au fost inebuniti si parintii la fel.Multumim

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

    Raspuns pentru Husni: tava are dimensiunea 25 cm pe 35 cm.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    Interesanta reteta,imi place cum arata.Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Arata super-gustoasa,mmmm deja imi ploua in gura.Felicitari draga Ramona.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Cred ca e foarte buna. Eu folosesc mere in loc de dovleac.

    • Fara foto

      husni , 19 noiembrie 2009

      Imi place ideea cu dovleac in coca !Felicitari,Ramona ! Cam ce dimensiune are tava,in care faci?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • o cana si jumatate de faina
  • o cana de zahar
  • un praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • Umplutura:
  • 500 g miez de dovleac
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 4 linguri de zahar
  • 300 g nuca macinata,

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

maya (Maestru bucatar)

prajitura e deliciosa,copiii au fost inebuniti si parintii la fel.Multumim

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Salam de biscuiţi reţetă cu ananas confiat