autor:

joly-gina

» » Prajituri

prajitura cu dovleac

Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: joly-gina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
un pachet de margarina 250g, o cana de zahar, un ou, un praf de copt, un zahar vanilat, coaja de la o portocala si o lamaie, un dovleac placintar, scortisoara, cuisoare, faina cat cuprinde

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

se amesteca zaharul cu margarina si zaharul vanilat pana se topeste ,se adauga oul dupa care punem faina care am amestecat-o cu praful de copt si framntam foarte bine
dupa ce am framntat-o o bagam putin in frigider si ne ocupam de dovleac
dovleacul il curatam si il dam pe razatoare si il calim putin vre-o 10-15 min
scoatem coca din frigider si o impartim in doua
o parte o intindem si o punem intr-o tava ,eu am pus-o intr-o tava rotunda dupa care punem dovleacul ras si peste el punem o mana de zahar ,scortisoara ,cuisoarele
coaja de la lamie si portocala
dupa care cealalta coca o luam si o dam pe razatoare pe partea cea mare
o coacem la foc moderat 30-45min
dupa ce am scos-o din cuptor o pudram cu zahar si o lasm sa se raceasca
pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura spornica cu dovleac

Prajitura spornica cu dovleac

Dam pe razatoare dovleacul si apoi il calim intr-o tigaie de teflon,punem zahar cat dorim de dulce

11 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Prajitura cu crema de dovleac si foi in doua culori

Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Cristian11 (Maestru bucatar) , 27 decembrie 2014

    Daca ne gandim la efectele placintei de dovleac, atunci da..o prajitura potrivita barbatilor.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Pare interesanta si dovleacul este ft bun!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

    O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Foarte buna! Arata tare bine!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

      Imi place reteta si am s-o incerc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • un pachet de margarina 250g
  • o cana de zahar
  • un ou
  • un praf de copt
  • un zahar vanilat
  • coaja de la o portocala si o lamaie
  • un dovleac placintar
  • scortisoara
  • cuisoare
  • faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de joly-gina
Cozonac foarte pufos si aratos

Cozonac foarte pufos si aratos

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga

81 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Legume cu sos de soia

Legume cu sos de soia

Legumele se curata de coaja se taie in fasi lungi, se spala si se calesc cu o ligura de ulei de masline.

10 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Zambetul negresei

Zambetul negresei

Punem Rama la topit pe baie de abur, se adauga un ou intreg, se amesteca continu, trebuie vazut ca

18 voturi    11 comentarii
30 min
Prajituri

Cristian11 (Maestru bucatar)

Daca ne gandim la efectele placintei de dovleac, atunci da..o prajitura potrivita barbatilor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura racoroasa