autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Prajitura cu dovleac si cu morcovi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
700 g dovleac, , 200 g morcovi mijlocii, , 300 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 100 g stafide, , 100 g samburi de nuca, , 350 ml untdelemn, , 2 lingurite praf de copt, , o lingurita de scortisoara, , fructe confiate sau din dulceata, , pentru decorat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in cuburi si fierbeti-l in apa clocotita vreme de 20 de minute. Strecurati-le si pasati-le (prin sita sau cu mixerul) pentru a le transforma in piure.
Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.
Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura. Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si cu morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Crema de conopida

Crema de conopida

Se paseaza toate legumele (conopida, morcov, cartifi) si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 700 g dovleac
  • 200 g morcovi mijlocii
  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 100 g stafide
  • 100 g samburi de nuca
  • 350 ml untdelemn
  • 2 lingurite praf de copt
  • o lingurita de scortisoara
  • fructe confiate sau din dulceata
  • pentru decorat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Briose cu carnati afumati, emmentaler si ardei gras