Prajitura cu dovleac si cu morcovi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g dovleac,
  • 200 g morcovi mijlocii,
  • 300 g zahar,
  • 4 oua,
  • 350 g faina,
  • 100 g stafide,
  • 100 g samburi de nuca,
  • 350 ml untdelemn,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • o lingurita de scortisoara,
  • fructe confiate sau din dulceata,
  • pentru decorat.

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in cuburi si fierbeti-l in apa clocotita vreme de 20 de minute. Strecurati-le si pasati-le (prin sita sau cu mixerul) pentru a le transforma in piure.

Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.

Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura. Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc