Ingrediente
700 g dovleac, , 200 g morcovi mijlocii, , 300 g zahar, , 4 oua, , 350 g faina, , 100 g stafide, , 100 g samburi de nuca, , 350 ml untdelemn, , 2 lingurite praf de copt, , o lingurita de scortisoara, , fructe confiate sau din dulceata, , pentru decorat.
Dificultate: Redusa | Timp: 25 min
3 voturi
Mod de preparare
Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.
Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura. Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.