Preparare
Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.
Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .
Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu care la randul ei se unge cu ulei.
Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.
Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.
Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.
Dintr-un dovleac de 2,250 kg am obtinut cca 1kg de piureu.
Zaharul se mixeaza cu untul la viteza medie pana devine cremos.Se adauga piureul de dovleac si se amestaca pana devine omogen.Se mixeaza in continuare cu esenta de vanilie si oul.
Separat, faina cernuta se combina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie,scotisoara,nucsoara si ghimbirul.
Se adauga alternativ la compozitia cu dovleac faina si laptele condensat pana compozitia devine omogena.
Se ung cu ulei si se presara cu faina 2 forme rotunde pentru cuptor cu diametrul de 23 cm.
Se toarna compozitia de blat in cele 2 forme, repartizand-o in mod egal.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru l blatului ramane curata.
Se scot blaturile din cuptor si se lasa in forme 10 minute, apoi se pun pe un gratar pana la racirea completa.
Branza crema se mixeaza cu 1 cana de zahar pudra pana s-a omogenizat bine; se adauga restul de zahar si coaja rasa de portocala si se amesteca pana devine pufoasa.
Se aseaza pe un platou primul blat si se acopera cu aproximativ 2/3 din crema; se acopera cu al doilea blat care se unge cu restul de crema.
Nu se pune crema pe partile laterale ale prajiturii.
Se decoreaza cu rondele de kiwi si seminte de rodie.
Se lasa la frigider cca 2 ore.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii