autor:

Mihaela11

» » Prajituri

Prajitura cu dovleac si kiwi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2 cana zahar, -125 grame unt, -450 grame piureu de dovleac ( obtinut de la un dovleac de cca 1,250 kg), -1 ou mare, -1/2 lingurita esenta de vanilie, -2 si 3/4 cani faina, -1 lingurita de bicarbonat de sodium, -1/2 lingurita de sare, -1/2 lingurita praf de copt, -1/2 lingurita de scortisoara macinata, -1/2 lingurita de ghimbir macinat, -1/2 lingurita de nucsoara macinata, -350 ml lapte condensat, -ulei pentru uns tavile, -3 cani de zahar pudra cernut, -3/4 cana de branza crema( sau 175 grame), -1 lingurita de coaja rasa de portocala, -4-5 kiwi proaspete, -1 rodie mare( cca 1 cana de seminte), -2 linguri suc de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 4h

21 voturi

Mod de preparare

Preparare
Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.
Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri .
Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu care la randul ei se unge cu ulei.
Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului.
Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri.
Se pune intr-un mixer pentru a obtine un piureu omogen.
Dintr-un dovleac de 2,250 kg am obtinut cca 1kg de piureu.
Zaharul se mixeaza cu untul la viteza medie pana devine cremos.Se adauga piureul de dovleac si se amestaca pana devine omogen.Se mixeaza in continuare cu esenta de vanilie si oul.
Separat, faina cernuta se combina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie,scotisoara,nucsoara si ghimbirul.
Se adauga alternativ la compozitia cu dovleac faina si laptele condensat pana compozitia devine omogena.
Se ung cu ulei si se presara cu faina 2 forme rotunde pentru cuptor cu diametrul de 23 cm.
Se toarna compozitia de blat in cele 2 forme, repartizand-o in mod egal.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru l blatului ramane curata.
Se scot blaturile din cuptor si se lasa in forme 10 minute, apoi se pun pe un gratar pana la racirea completa.
Branza crema se mixeaza cu 1 cana de zahar pudra pana s-a omogenizat bine; se adauga restul de zahar si coaja rasa de portocala si se amesteca pana devine pufoasa.
Se aseaza pe un platou primul blat si se acopera cu aproximativ 2/3 din crema; se acopera cu al doilea blat care se unge cu restul de crema.
Nu se pune crema pe partile laterale ale prajiturii.
Se decoreaza cu rondele de kiwi si seminte de rodie.
Se lasa la frigider cca 2 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si kiwi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Chinezoaica

Chinezoaica

Mixam untul moale cu zahar, pana devine ca o spuma cremoasa. Adaugam si faina amestecata in prealabil

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Fazakas Elisa , 10 februarie 2015

    buna

  • Fara foto

    Golea Daria , 21 martie 2014

    oau (:

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    Ce bine arata si cred ce bun e!*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Mai ai nevoie de o invitata?ca vin si eu.Felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

      Cate arome ! , cata culoare ! cate fructe ! super ! minunat ! Felicitari pentru acest tort de nota 10 *****.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Nico, esti invitata mea!!!!!!!!!!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Wow......ce frumos........si ce bun trebuie sa fie.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Cumva vreo bucatica a mai ramassssssssssssssssssss, vreau si eu daca se poate, arata bestial si deja mor de pofta, iar armonia culorilor deja m-a lasat cu gura deschisa, deci pot sa ma servesc, da?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Multumesc Ramona!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Deja imi lasã gura apã...tortuletul tãu aromat aratã impecabil!!! prezentarea de zile mari, bravo******

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

21 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2 cana zahar
  • -125 grame unt
  • -450 grame piureu de dovleac ( obtinut de la un dovleac de cca 1,250 kg)
  • -1 ou mare
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • -2 si 3/4 cani faina
  • -1 lingurita de bicarbonat de sodium
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • -1/2 lingurita de ghimbir macinat
  • -1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • -350 ml lapte condensat
  • -ulei pentru uns tavile
  • -3 cani de zahar pudra cernut
  • -3/4 cana de branza crema( sau 175 grame)
  • -1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • -4-5 kiwi proaspete
  • -1 rodie mare( cca 1 cana de seminte)
  • -2 linguri suc de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

mihai (Chef de cuisine)

Ce bine arata si cred ce bun e!*****

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Cheesecake cu capsuni