autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

PRAJITURĂ CU DOVLEAC ŞI MERE PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
300 g dovleac, 3 mere, 6 ouă, 200 g zahăr, 300 g faină, 10 linguri ulei, 3 linguri apă minerală în care se dizolvă o lingură praf de copt, scorţişoară, esenţă de rom şi de migdale, un pliculeţ zahăr vanilat, nucă de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Dovleacul şi merele se curăţă de coajă şi se dau pe razătoarea mare. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat cu zahărul, se adaugă esenţă şi scorţişoară după gust, zahărul vanilat, apoi se toarnă uşor uleiul şi apa minerală în care s-a dizolvat praful de copt, iar la sfârşit se încorporează albuşurile, faina, dovleacul şi merele rase.

Vasul se unge cu ulei, se toarnă compoziţia şi se fixează programul BAKE la 180 grade timp de 45 de minute. După coacere se presară deasupra nucă de cocos şi scorţişoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURĂ CU DOVLEAC ŞI MERE PREPARATĂ LA PHILIPS MULTICOOKER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri
Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat

39 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    E tare gustoasa...O recomand cu drag...

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Imi place supa de dovleac, imi plac deserturile din dovleac. Nu stiam reteta asta. Cred ca este ok! Trebuie sa o fac neaparat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Multumesc mult Elena ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      Mmmmmm, ce mult ma tenteaza deserturile cu dovleac. Multumim de reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g dovleac
  • 3 mere
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 300 g faină
  • 10 linguri ulei
  • 3 linguri apă minerală în care se dizolvă o lingură praf de copt
  • scorţişoară
  • esenţă de rom şi de migdale
  • un pliculeţ zahăr vanilat
  • nucă de cocos.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

E tare gustoasa...O recomand cu drag...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Negresa cu sos de ciocolata cu menta