Prajitura cu etaje

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu etaje

Ingrediente

  • Blat alb:
  • - 6 albusuri;
  • - 6 linguri zahar;
  • - 100 g cocos ras;
  • - 4-5 linguri faina.
  • Blat negru:
  • 4 oua (separate galbenusurile de albusuri)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pllc praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 g margarina rama
  • vanilie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
  • 50 g Margarina rama

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20x30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.

Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.

Se coace 25-30 minute la 180 C.

Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Margarina se amesteca, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca.

Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.

Glazura: Totul se amesteca, se topeste la microunde sau in bain-marie.

Glazura se toarna peste prajitura, apoi totul se da inca o ora la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise