autor:

cristina

» » Prajituri

Prajitura cu fanta

Autor: cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2009

Ingrediente
Blat:, 10 oua, 10linguri cu varf zahar, 10 linguri faina, 1praf de copt, 10 linguri ulei, 1plic zahar vanilat, , , Crema:, 1sticla fanta 2 litri (din care se ia 0,5l pentru insiroparea blatului), 3 plicuri budinca de vanilie, 1cana zahar, 3 esente mici de vanilie, 600gr smantana din care se face frisca (Amestecati smantana cu mixerul 10 min,adugati 3-4lingurite de zahar pudra si cateva picaturi de zema de lamaie sa se intareasca)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

32 voturi

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul cate putin,galbenusurile si zaharul vanilat.Faina se toarna in ploaie mestecand cu o lingura de lemn...,paful de copt si uleiul.Se coace in tava de la aragaz.



Preparare: Se pune la foc 1l jumate de fanta cu zaharul. Dupa ce fierbe se adauga budinca preparata conform regulamentului de pe plic, numai ca in loc de lapte veti folosi fanta, amestecand continu pana la ingrosare.La sfarsit se adauga esentele de vanile.



Se da la rece o jumatate de ora dupa care se intinde uniform pe blatul gata insiropat (nu o turnati pe toata odata, ca este posibil sa va curga, dar nici nu o lasati sa se raceasca de tot, ca nu o mai puteti intinde). La sfarsit adaugati frisca si daca doriti ciocolata rasa pe deasupra. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Simpla,buna si de mare efect...zic eu!  Blat: Separam galbenusurile de albus.Mixam galbenusurile

47 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    O bunatate !

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

    felicitari arata tare bine

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2009

    am si eu aceasta reteta insa putin diferita am sa o fac astazi daca gasesc budinca pe aici caci sunt plecata din tara si am sa postez si eu reteta asa cum o stiu este foarte buna intradevar

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Nu am facut niciodata aceasta reteta, desi, recunosc, mi-am pus de multa vreme in cap s-o prepar. Reteta mea prevede si un strat de crema de branza de vaci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      O bunatate...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 august 2009

      Bravo Cristina !!! Este o reteta pe care o faceam des prin anii 90 ! Bine ca mi-ai readus aminte de ea....!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Am si eu aceasta reteta,dar inca nu am incercat-o.Este foarte buna-am mancat la o prietena.

    • cristina

      cristina (Maestru bucatar) , 16 iunie 2009

      Foarte racoritoare aceasta prajitura si foarte buna!

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Arata bine! Dar tu scri asa defalcat sau asa se editeaza, si cea cu checul, la fel. Daca vezi una sau mai multe greseli ortografice sau lexice, nu e cazul la mine, asa editeaza ...cred ca intentionat.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Arata bine! Dar tu scri asa defalcat sau asa se editeaza, si cea cu checul, la fel. Daca vezi una sau mai multe greseli ortografice sau lexice, nu e cazul la mine, asa editeaza ...cred ca intentionat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

32 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua
  • 10linguri cu varf zahar
  • 10 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 10 linguri ulei
  • 1plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1sticla fanta 2 litri (din care se ia 0,5l pentru insiroparea blatului)
  • 3 plicuri budinca de vanilie
  • 1cana zahar
  • 3 esente mici de vanilie
  • 600gr smantana din care se face frisca (Amestecati smantana cu mixerul 10 min,adugati 3-4lingurite de zahar pudra si cateva picaturi de zema de lamaie sa se intareasca)

Raporteaza reteta

Retete
de cristina
Pui fraged la cuptor

Pui fraged la cuptor

Amestecati zema de lamaie uleiul scortisoara boiaua cateii de usturoi pisati, cu pasta de tomate.Sarati

11 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Prajitura cu nes

Prajitura cu nes

Blatul: se bat albusurile cu zaharul spuma tare,se adauga galbenusurile ,faina mestecand cu o lingura

23 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Se fac mici buzunare in pulpa in care se introduc mici rondele de usturoi. Se pune in tava, se adauga

14 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Cirese