autor:

diana

» » Prajituri

Prajitura cu fanta

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 ianuarie 2010

Ingrediente
Blat:6oua, 6 linguri zahar, 100 ml ulei, 6 linguri faina, un praf de copt, cacao, Crema:500g branza dulce mai cremoasa, 200g zahar pudra, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom, un plic de gelatina, Glazura:2 budinci de vanilie, 700ml suc de fanta de portocale, zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

115 voturi

Mod de preparare

galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.
albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.
se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.

gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.
branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele.
in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.
Crema o intindem pe blatul rece.

se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa.
o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fanta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Blatul: Ouale de la temperatura camerei le separam. Mixam albusurie pana devin o spuma tare, apoi

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu branza si Fanta Madness

Prajitura cu branza si Fanta Madness

Albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pune si uleiul putin cate

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 40 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Trandafir , 14 martie 2015

    Foarte buna ,delicioasa

  • Fara foto

    Luminita Raducanu , 14 martie 2015

    am facut cu mascarpone in loc de branza dulce...si am pus capsune in ea...iar deasupra am facut gelatina din fanta grefruit cu budunca de capsuni.....e delicioasa

  • Fara foto

    Diana Kintsch , 02 februarie 2015

    este o tava mare, 26/36 cm

    • Fara foto

      Teodora Mihail , 02 februarie 2015

      Dimensiunile tăvii va rog

    • Fara foto

      Nela Barbu , 07 ianuarie 2015

      se fierbe budinca cu fanta....

    • Fara foto

      Ileana Frey , 06 ianuarie 2015

      2 linguri cacao.La cremä ,eu nu folosesc gelatinä,ca iese ff bunä si färä.La 850 ml fanta,2 plicuri de budincä de vanilie si 5 linguri (sterse",nu pline) de zahät tos ( nu pudrä).

    • Fara foto

      Monica Curtusan , 05 ianuarie 2015

      Foarte buna prajitura.

    • Fara foto

      Mayer Iulia , 05 ianuarie 2015

      Este delicioasa si racoritoare in acelasi timp . ! Eu am facut-o de revelion .

    • Fara foto

      Anamaria Tanase , 18 septembrie 2014

      In budinca la sfarsit

    • Fara foto

      Murariu Anna Marria , 25 iulie 2014

      merge si cu pepsi??!!! :)))

    • Fara foto

      Theodora Swifty , 25 iulie 2014

      nu si pentru mine

    • Fara foto

      Constantina Moise , 25 iulie 2014

      fanta cu budinca scrie

    • Fara foto

      Elena Albulescu , 25 iulie 2014

      Si fanta unde se pune?

    • Fara foto

      Nela Barbu , 25 iulie 2014

      2-3 linguri

    • Fara foto

      Nela Barbu , 25 iulie 2014

      merge si fara gelatina...

    • Fara foto

      Nela Barbu , 25 iulie 2014

      buna!!dulce..acrisoara

    • Fara foto

      inicole (Maestru bucatar) , 06 iunie 2014

      un loc de fanta am pus suc de afine(afine stoarse bine) completat cu apa .cred ca merge si cu suc de alte fructe, e mai natural.

    • Fara foto

      Cristian Mocanu , 05 aprilie 2014

      super buna am mai facuto dar la crema am pus margatina in loc de unt am sa oncerc si asa sper sami iasa buna

    • Fara foto

      Gina Milea , 01 aprilie 2014

      este un deliciu sper sa imi reusiasca si mie

    • Fara foto

      Alyy-baba Alyy-baba , 15 martie 2014

      o testez azi..arata super ok

    • Fara foto

      Mădă de Vişine , 12 februarie 2014

      cata cacao se pune?

    • Fara foto

      Ghita Liliana , 06 februarie 2014

      Daaa, o stiu de mult timp! Este foarte buna si este printre preferatele familiei.

    • Fara foto

      Ionel Dorina , 13 ianuarie 2014

      ooo bunatate

    • Fara foto

      angela , 23 septembrie 2013

      Am uitat sa va spun :nu mai puneti unt doar crema mascarpone!!! E mult mai ''light''

    • Fara foto

      angela , 23 septembrie 2013

      eu fac prajitura asta de ani de zile si mereu e un succes.Incercati crema mascarpone frecat cu un pic de zahar pudra si cateva stafide inmuiate in ceva lichior,rom sau coniac ,ce aveti prin casa

    • Fara foto

      danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      ii delicioasa prajitura ,doar ca data viitoare am sa incerc un branza proaspata nu din magazin ,a iesit bun doar ca branza nu a iesit fina asa cum asi fi vrut ,dar nu sa simtit

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Salvat reteta la prajitura frumoasa!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Multumesc Diana !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Frumoasa prezentare si super prajiturica!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Cami un plic de gelatina are 10g.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Prajitura super !Arata asa bine,ca nu m-a putut abtine,sa n-o salvez si sa nu te votez;dar,Diana,spune-mi ,cite grame,are un plic de gelatina?

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Am salvat si eu reteta :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Diana, iar am ajuns pe aici si ti-am admirat prajitura, e ademenitoare!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Imi place tare mult aceasta prajiturica...Prepar si eu ceva asemanator,dar reteta ta mi se pare mai deosebita...,am sa o testez cu prima ocazie..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine Diana, de mult tot vreau sa o fac, nu am preparat-o cam de multa vreme, dar acum mi-ai facut o pofta!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Superb arata!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Super arata si nu pare greu de facut.Felicitari!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Diana, prăjitura ta arată de nota 20! De când ai blog, nu ne mai răsfeţi prea des cu delicatesele tale.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      e foarte gustoasa si aspectoasa! Nu am mai pregatit-o de mult timp...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Delicioasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

115 voturi

Ingrediente

  • Blat:6oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • cacao
  • Crema:500g branza dulce mai cremoasa
  • 200g zahar pudra
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un plic de gelatina
  • Glazura:2 budinci de vanilie
  • 700ml suc de fanta de portocale
  • zahar dupa gust
  • tinand cont ca si sucul este dulce

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

inicole (Maestru bucatar)

un loc de fanta am pus suc de afine(afine stoarse bine) completat cu apa .cred ca merge si cu suc de alte fructe, e mai natural.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada glazurata