autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura cu Fanta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
7 oua, 100 ml.ulei, 7 linguri zahar farin, 5 linguri faina, 2 linguri cacao, 1 praf copt, , crema 1 - 1 kg. brinza dulce, 1 pachet unt, 8 linguri zahar farin, crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Dificultate: Medie Timp: 1h

112 voturi

Mod de preparare

Blatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina. Se amesteca apoi cu albusurile batute spuma. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Cind este gata se scoate din cuptor se se lasa sa se raceasca.

Apoi se pune crema care se obtine astfel: se freaca untul cu zaharul, apoi se pune brinza dulce, se amesteca pina se omogenizeaza totul si se pune si esenta de vanilie. Se intinde crema pe toata suprafata blatului.

Peste ea se intinde crema 2 care se obtine astfel:

Se pune pe foc Fanta cu cele 8 linguri de zahar. Cind da in fiert se pune budinca de vanilie amestecata cu putina Fanta, sa nu faca cocoloase. Se amesteca incontinuu pina se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se intinde peste cealalta crema.
Blatul: galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul, cacaoa, praful de copt, uleiul si faina. Se amesteca apoi cu albusurile batu
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Uleiul se freaca cu galbenusurile, apoi se adauga peste albusuri,

37 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Fanta

Prajitura Fanta

Pentru blat se bat spuma 6 albusuri cu 7 linguri zahar se adauga cele 6 galbenusuri amestecate in

30 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Buzu Creola

    Buzu Creola (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

    Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).

  • Fara foto

    serban raula , 09 aprilie 2010

    este gustoasa si buna se face foarte repede

Dificultate

Medie

Timp

1h

112 voturi

Ingrediente

  • 7 oua
  • 100 ml.ulei
  • 7 linguri zahar farin
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf copt
  • crema 1 - 1 kg. brinza dulce
  • 1 pachet unt
  • 8 linguri zahar farin
  • crema 2. - 1 sticla fanta de 0,750 ml.2 plicuri budinca vanillie,8 linguri zahar.

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

Buzu Creola (Chef de cuisine)

Acum fac aceasta prajitura dupa reteta dumneavoastra. Am toate componentele la racit si d-abia astept sa o asamblez. Am sa revin maine cu comentriu despre gust si cu fotografii ( daca o sa mai am ce fotografia).

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Fast and Black Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1 Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse