Se face blat din cantitatile amintite. Albusurile (de la cele 8 oua), se bat bine, se adauga zaharul si zeama de lamiie si se bate in continuare pina cind zaharul se topeste si albusul e foarte tare. Se pun galbenusurile si niste esenta de vanilie sau 1 plic de vanilie pudra. Se bat in continuare dar nu mult, numai pt a se omogeniza culoarea. In timp ce se bate, se pune apa (rece). In caz ca se bat manual, cu o mina batem, iar cu cealalta punem apa.
Se adauga apoi faina amestecata cu nuca si fisticul. Se
amesteca cu o lingura de lemn, usor, sa nu sa lase albusul. In caz ca albusul nu a fost batut bine, puneti putin praf de copt.
Compozitia se pune intr-o tava (cca 21/26 cm), unsa cu unt sau margarina si presarata cu faina sau hirtie de copt. Se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cca 30 minute. Cind e gata (se incearca cu o scobitoare), se lasa cca 10 minute in tava, apoi se scoate si se lasa la racit.
Pentru sirop, apa, zaharul, coaja de lamiie se fierb. Cind totul fierbe bine, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca de tot. Cind e rece, se strecoara si i se adauga vodca si niste vanilie.
Pentru crema ouale cu zaharul si laptele se fierb pe aburi, exact 10 minute,dar apa trebuie sa clocoteasca cind punem ouale cu zaharul si laptele deasupra. Se lasa apoi sa se raceasca, amestecind din cind in cind. Separat se fierbe (direct pe foc, amestecind tot timpul) cele 300 ml lapte cu cele 2 linguri de amidon. Cind clocoteste bine (si e ingrosat), se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, amestecind aproape tot timpul (sa nu faca pojghita deasupra si sa nu se intareasca).
Cind e rece, se pune putina vanilie si untul frecat in prealabil (spuma), putin cite putin. Se amesteca totul cu ouale fierte cu zaharul si laptele (reci). Se amesteca bine si se pune fistic.
Blatul se taie (pe orizontala) in doua. Se pune o parte pe un platou, se insiropeaza, se pune cca 3/4 din crema, se intinde cam de 1 cm. Se pune apoi cealalta parte de blat, se insiropeaza, se unge deasupra si lateral cu restul de crema. Deasupra se pune fistic macinat (sa nu se vada crema). In loc de fistic se pot folosi nuci, alune.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii