Prajitura cu foi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu foi

Ingrediente

  • Pentru foi:un ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,o cana lapte cu 2 lingurite de bicarbonat,faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:un litru lapte,o cana si jumatate de zahar,9 linguri de faina,un pachet de unt(margarina),o esenta de rom,2-3 linguri de cacao.

Mod de preparare

Foile:se amesteca toate ingredientele ,faina o punem treptat pana obtinem un aluat din care intindem 3 foi,pe care le coacem pe dosul(pe fundul unei tavi ,dar nu in tava ci pe partea cealalta) unei tavi,unse in prealabil.

Crema:intr-un vas se pune o cana de lapte cu faina si amestecam bine pana obtinem o pasta,care o turnam peste laptele caldut amestecat cu cacaua.Amestecam in continuu pana la fierbere.Dupa ce a inceput sa fiarba dam la o parte si adaugam untul si esenta.Ametecam bine pana la omogenizare si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit asamblam prajitura si o dam la rece pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise