autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru foi:un ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,o cana lapte cu 2 lingurite de bicarbonat,faina cat cuprinde., Pentru crema:un litru lapte,o cana si jumatate de zahar,9 linguri de faina,un pachet de unt(margarina),o esenta de rom,2-3 linguri de cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Foile:se amesteca toate ingredientele ,faina o punem treptat pana obtinem un aluat din care intindem 3 foi,pe care le coacem pe dosul(pe fundul unei tavi ,dar nu in tava ci pe partea cealalta) unei tavi,unse in prealabil.
Crema:intr-un vas se pune o cana de lapte cu faina si amestecam bine pana obtinem o pasta,care o turnam peste laptele caldut amestecat cu cacaua.Amestecam in continuu pana la fierbere.Dupa ce a inceput sa fiarba dam la o parte si adaugam untul si esenta.Ametecam bine pana la omogenizare si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit asamblam prajitura si o dam la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la

113 voturi    32 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

    Delicioasa ! Mama mea o face-a si stiu cat e de buna. pupici

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

    Foarte buna!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:un ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,o cana lapte cu 2 lingurite de bicarbonat,faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:un litru lapte,o cana si jumatate de zahar,9 linguri de faina,un pachet de unt(margarina),o esenta de rom,2-3 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa ! Mama mea o face-a si stiu cat e de buna. pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Kinder Pingui