autor:

Florenta Dinu

» » Prajituri

Prajitura cu foi

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru foi:un ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,o cana lapte cu 2 lingurite de bicarbonat,faina cat cuprinde., Pentru crema:un litru lapte,o cana si jumatate de zahar,9 linguri de faina,un pachet de unt(margarina),o esenta de rom,2-3 linguri de cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Foile:se amesteca toate ingredientele ,faina o punem treptat pana obtinem un aluat din care intindem 3 foi,pe care le coacem pe dosul(pe fundul unei tavi ,dar nu in tava ci pe partea cealalta) unei tavi,unse in prealabil.
Crema:intr-un vas se pune o cana de lapte cu faina si amestecam bine pana obtinem o pasta,care o turnam peste laptele caldut amestecat cu cacaua.Amestecam in continuu pana la fierbere.Dupa ce a inceput sa fiarba dam la o parte si adaugam untul si esenta.Ametecam bine pana la omogenizare si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit asamblam prajitura si o dam la rece pana a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi si crema de portocale

Prajitura cu foi si crema de portocale

Lasam ingredientele la temperatura camerei. Pregatim aluatul pentru foi. Intr-un castron, punem

10 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Prajitura cu foi cu nuca si biscuiti

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2012

    Delicioasa ! Mama mea o face-a si stiu cat e de buna. pupici

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

    Foarte buna!*****

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:un ou,7 linguri zahar,7 linguri ulei,o cana lapte cu 2 lingurite de bicarbonat,faina cat cuprinde.
  • Pentru crema:un litru lapte,o cana si jumatate de zahar,9 linguri de faina,un pachet de unt(margarina),o esenta de rom,2-3 linguri de cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa ! Mama mea o face-a si stiu cat e de buna. pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere si crema de zahar ars