autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Prajitura cu foi cu bulion

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2014

Ingrediente
pt blat, 12 linguri ulei, 10 linguri bulion diluat cu apa, 4 linguri zahar brut, 2 linguri gris, 1/2 kg faina, 1/2 lingurita bicarbonat, 1 lgta zeama lamaie, pt crema, 1,5 l lapte dulce, 200 gr gris, 200 gr unt, coaja de portocala, 5 linguri zahar brut, 400 gr gem caise

Dificultate: Medie Timp: 1h

39 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma.
Adaugam bulionul, grisul si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie.
Adaugam faina si amestecam, apoi incepem sa framantam un aluat pe care il dam o jumatate de ora la frigider.
Il scoatem, il taiem in 4 si intindem 4 foi pe care le coacem cam 7-8 minute in cuptorul preincins. Eu intind foile pe o foaie de copt si le asez mult mai usor pe dosul tavii. Lasam foile la racit.
Punem la fiert laptele, cand s-a infierbantat, adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Dupa ce s-a umflat, adaugam zaharul si mai amestecam un pic. Dam deoparte si adaugam untul si coaja de portocala rasa; amestecam pana la omogenizare si dam crema la rece.
Eu am folosit tava pe care am copt foile, am asezat o hartie de copt si am asezat prima foaie, jumatate din crema de gris, a doua foaie, gemul de caise, alta foaie si restul cremei si ultima foaie. Am asezat o alta hartie deasupra si am pus un fund de lemn ca sa stea stransa prajitura. Am dat la rece.
A doua zi, am desfacut prajitura, am portionat-o si am servit cu placere.
Este o prajitura care efectiv se topeste in gura!
Intr-un castron, amestecam uleiul si zaharul pana se topeste acesta din urma. Adaugam bulionul, grisul si bicarbonatul stins in putina zeama de
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Annie D , 22 martie 2015

    De rosii

  • Fara foto

    Elena Claudia Stoicescu , 21 februarie 2015

    Prajitura bunicii mele ! E fff buna

  • Fara foto

    Laura Nechita , 15 ianuarie 2015

    puneti bulionul intr-o cana, apoi completati cu apa si amestecati. Nu trebuie sa iasa foarte fluid. Acum depinde si de bulion, cat de "uscat" este.

    • Fara foto

      Ighian Felicia , 13 ianuarie 2015

      cit de mult diluezi bulionul

    • Fara foto

      Magdalena Popescu , 12 ianuarie 2015

      sau cu gem de macese

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2014

      Super,am sa o fac sambata.

    • Fara foto

      Chis Florica , 30 septembrie 2014

      O faceam si eu demult tare ! am si uitat de ea dar am so fac iar e f.gustoasa .

    • Fara foto

      Negara-Boldisor Adela , 28 iulie 2014

      Nu va suparati as dori sa pregatesc Asa prajitura dar nu stiu de ce fel de bulion si cum il pregatesti? Va rog daca doriti raspundeti-mi. Va multumesc.....

    • Fara foto

      Adrian Seicheli , 28 mai 2014

      prajitura copilariei.....

    • Fara foto

      Boti Claudia , 11 mai 2014

      da asa ieste

    • Fara foto

      Matei Gabriela , 05 mai 2014

      e f.f. buna! faceam si eu acum 30 de ani.....si uite ca mi-ati adus aminte reteta!!!

    • Fara foto

      David Ramona-elena , 04 mai 2014

      interesanta combinatie...

    • Fara foto

      Angelica Cosovan , 03 mai 2014

      Laura Nechita in zona bucovinei sant f, multi pruni asa ca mama ne facea magiun si aveam pe toata iarna ,, chiar imi este dor sa mananc magiun ...cand merg acasa iau cu mine un borcan si fac cornulete ptr. craciun ,,aici nu sant pruni deloc ,nici meri ,peri ,numai in market dar nu sant cu gustul de acasa.

    • Fara foto

      Laura Nechita , 03 mai 2014

      nu am avut gem de prune! :)

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 03 mai 2014

      Catrinel Db asa este!!!! :)

    • Fara foto

      Angelica Cosovan , 03 mai 2014

      Laura Nechita nu te supara ,dar nu am inteles prea bine ce nu ai avut?

    • Fara foto

      Laura Nechita , 03 mai 2014

      da, imi pare rau ca am omis sa scriu. se pun in compozitia pentru foi! :)

    • Fara foto

      Laura Nechita , 03 mai 2014

      asa am vrut si eu, dar nu am avut!

    • Fara foto

      Catrinel Db , 01 mai 2014

      se pun in coca...ingredientele pentru coca si cele pt crema sunt scrise separat...

    • Fara foto

      Angelica Cosovan , 29 aprilie 2014

      amintiri din copilaria mea ,,,ce buna este ,,,mama punea magiun ,,

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 29 aprilie 2014

      Nu! Zice in reteta ca se pun in laptele pentru crema! :)

    • Fara foto

      Miercan Paula , 29 aprilie 2014

      cele doua linguri de gris se pun in compozitia de la foi?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

39 voturi

Ingrediente

  • pt blat
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri bulion diluat cu apa
  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri gris
  • 1/2 kg faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lgta zeama lamaie
  • pt crema
  • 1,5 l lapte dulce
  • 200 gr gris
  • 200 gr unt
  • coaja de portocala
  • 5 linguri zahar brut
  • 400 gr gem caise

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Paste de casa, cu hribi si bacon

Paste de casa, cu hribi si bacon

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează

0 voturi    0 comentarii
2h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de pui, cu legume si iaurt

Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spală fasolea, apoi se pune în apă rece, la hidratat. Se lasă de seara până a

1 vot    1 comentariu
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Super,am sa o fac sambata.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Budinci
Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet Prajitura fara zahar - rulada perfecta pentru dieta sau diabet

Se incepe cu umplutura, deoarece se va rula cu blatul cand acesta este fierbinte. Asadar, vom cali merele, adaugand scortisoara

14 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje