autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 oua, 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit), 1 cana ulei, 1 cana iaurt, 1 lingurita praf de copt, 15 gr drojdie uscata, coaja rasa de portocala, 2 linguri cu varf cacao, 900 gr faina, Pentru umplutura:, 900 gr branza de vaci, 3 oua, 3 linguri faina, 7 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocala, 1 praf de sare, zahar pudra pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.
Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.
Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca si gust de portocala

Fursecuri cu nuca si gust de portocala

Glazura Aceata este optionala dar daca se doreste se poate glaszura cu 150g ciocolata, dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Snikers

Snikers

Blat:se bat spuma albusurile,se adauga zaharul, nuca, faina si praful de copt.Se coace in tava unsa

54 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 900 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Fursecuri cu scortisoara