autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 2 oua, 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit), 1 cana ulei, 1 cana iaurt, 1 lingurita praf de copt, 15 gr drojdie uscata, coaja rasa de portocala, 2 linguri cu varf cacao, 900 gr faina, Pentru umplutura:, 900 gr branza de vaci, 3 oua, 3 linguri faina, 7 linguri de zahar, 2 lingurite esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocala, 1 praf de sare, zahar pudra pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.
Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.
Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
O pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu jeleu de portocale

Prajitura cu jeleu de portocale

1 Se prepara fiecare blat,pe rand,mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul si zaharul

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana zahar (o cana de 250 ml am folosit)
  • 1 cana ulei
  • 1 cana iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 15 gr drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 900 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 900 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri de zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sare
  • zahar pudra pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura chinezoaica