autor:

deea27

» » Prajituri

Prajitura cu foi cu miere

Autor: deea27 (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea27 (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Foile: 2 oua, 2 linguri cacao, 200 gr zahar, 50 gr margarina, 2 linguri miere, 500 gr faina, 1 lingurita bicarbonat, , Crema: 200.gr zahar pudra, 200 gr unt, 3 pachete zahar vanilat., , Glazura: 100gr zahat tos, 100 gr margarina, 2 lg cacao, 12 lg lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Foile: Se dizolva toate pe foc si se pune jumatate din faina. Cealalta jumatate de faina se pune pe planseta cu bicarbonatul si se adauga cele de sus. Se framanta bine si se coc 3 foi pe dosul tavii.



Crema: Se freaca bine toate, 0,5 l lapte care se fierbe, se adauga 4 linguri faina pana se ingroasa. Se raceste si se adauga zaharul cu untul frecat.



Glazura: Se dau in clocot toate ingrendientele pana se ingroasa apoi se raceste putin glazura si se pune peste prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de miere

Prajitura cu foi de miere

Preparare foi: Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua

10 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

17 voturi    20 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Foile: 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr zahar
  • 50 gr margarina
  • 2 linguri miere
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • Crema: 200.gr zahar pudra
  • 200 gr unt
  • 3 pachete zahar vanilat.
  • Glazura: 100gr zahat tos
  • 100 gr margarina
  • 2 lg cacao
  • 12 lg lapte

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura gustoasa cu mere