Prajitura cu foi cu miere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile: 2 oua, 2 linguri cacao, 200 gr zahar, 50 gr margarina, 2 linguri miere, 500 gr faina, 1 lingurita bicarbonat
  • Crema: 200.gr zahar pudra, 200 gr unt, 3 pachete zahar vanilat.
  • Glazura: 100gr zahat tos, 100 gr margarina, 2 lg cacao, 12 lg lapte

Mod de preparare

Foile: Se dizolva toate pe foc si se pune jumatate din faina. Cealalta jumatate de faina se pune pe planseta cu bicarbonatul si se adauga cele de sus. Se framanta bine si se coc 3 foi pe dosul tavii.

Crema:  Se freaca bine toate, 0,5 l lapte care se fierbe, se adauga 4 linguri faina pana se ingroasa. Se raceste si se adauga zaharul cu untul frecat.

Glazura: Se dau in clocot toate ingrendientele pana se ingroasa apoi se raceste putin glazura si se pune peste prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise