autor:

Daniela_Gherca

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2016

Ingrediente
10 linguri ulei, 2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa, 6 linguri zahar brun, 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu, zeama de la jumatate de lamaie, faina cat cuprinde (aprox. 500g), , Pentru crema:, 800 ml lapte, 8 linguri amidon de porumb, 8 linguri zahar brun, zeama de la jumatate de lamaie, 50g ciocolata neagra, coaja si zeama de la 1 portocala, 200 g unt/margarina, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de intins. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (vericala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.



Pentru crema: Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam zeama se lamaie si amestecam pana omogenizam bine totul. Dam crema deoparte si o impartim in 2 parti egale. Intr-o parte punem ciocolata neagra si 100g unt, iar in cealalta parte punem coaja si zeama de la o porocala si 100g unt. Amestecam bine cremele pana la omogenizare.



Pentru ansamblare: Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi crema de ciocolata, a doua foaie, crema de portocala si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se inmuia bine foile.



Cand o servim presaram deasupra zahar pudra!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bulion si 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Aurora

Prajitura Aurora

Am sa incep intii sa va povestesc cum a iesit aceasta reteta.Dupa cum am mai scris am trei copiii,care

12 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri
Cheesecake cu mure

Cheesecake cu mure

S-a impamantenit si la noi aceasta denumire glamuroasa, cand am putea sa ii spunem bine-merci, pe

16 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50g ciocolata neagra
  • coaja si zeama de la 1 portocala
  • 200 g unt/margarina
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Chec sah