autor:

ADRIANA RACARU

» » Dulciuri diverse

prajitura cu foi de casa

Autor: ADRIANA RACARU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: ADRIANA RACARU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
ptr. foi 14 linguri zahar, 14 linguri ulei, 14 linguri apa rece, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde pte. a se putea intinde foi pe fundul tavii de cuptor., Ptr. crema: 2 1\2 pahare lapte, 1 ceasca de zahar, 1\4 cesca faina, 1\2 pachet margarina, 1 lamaie rasa, zeama stoarsa de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

64 voturi

Mod de preparare

PTR. FOI: Se face din ingredintele ptr.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii circa 15 min. asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. daca se doreste a se face mai multe foi se dubleaza reteta. Cand sunt gata toate se lasa la racit si se face crema.
CREMA SE FACE ASTFEL:se pune la fiert intr-o cratita laptele cu zaharul ,se adauga faina apoi margarina .se freaca in continuu ca sa nu se lipesca.Se adauga lamaia rasa si cand sa racit se adauga sucul de lamaie.
SE ASEAZA FOAIA PE O TAVA MARE SI SE UMPLE CU CREMA ,APOI A DOUA FOAIE IAR CREMA SI LA URMA ULTIMA FOAIE.SE PUDREAZA CU ZAHAR FARIN.
PTR. FOI: Se face din ingredintele ptr.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

Biscuiti fragezi cu ciocolata si nuci

1.Margarina topita si racita ,se mixeaza cu zaharul,ouale si ciocolata amaruie topita la bain marin,pana

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Trigoane cu banza dulce

Trigoane cu banza dulce

Preparam umplutura in felul urmator: amestecam branza cu zaharul, ouale, grisul, stafidele. Luam

19 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Casian Popa , 15 aprilie 2014

    buna dimineata iubitule

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O prajitura foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • ptr. foi 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde pte. a se putea intinde foi pe fundul tavii de cuptor.
  • Ptr. crema: 2 1\2 pahare lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1\4 cesca faina
  • 1\2 pachet margarina
  • 1 lamaie rasa
  • zeama stoarsa de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de ADRIANA RACARU
Rulou din piept de pui umplut cu ficaciori de pasare

Rulou din piept de pui umplut cu ficaciori de pasare

Se spala ficaciorii, se fierb 20 min. Se taie pieptul de pui ca pentru snitele si se bate. Se pune

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Foaie de placinta rapida

Foaie de placinta rapida

Se amesteca toate ingredientrle pe rand cu mixerul, pe urma se face coca si se intind foi exact cat

3 voturi    0 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
chek economic si rapid

chek economic si rapid

Se bat ouale cu totul, cu mixerul, se adauga zaharul, se bate in continuare cu mixerul, se adauga

6 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu branza de vaci

Cozonac cu branza de vaci

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje