autor:

ADRIANA RACARU

» » Dulciuri diverse

prajitura cu foi de casa

Autor: ADRIANA RACARU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ADRIANA RACARU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
ptr. foi 14 linguri zahar, 14 linguri ulei, 14 linguri apa rece, 1 lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde pte. a se putea intinde foi pe fundul tavii de cuptor., Ptr. crema: 2 1\2 pahare lapte, 1 ceasca de zahar, 1\4 cesca faina, 1\2 pachet margarina, 1 lamaie rasa, zeama stoarsa de la o lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

64 voturi

Mod de preparare

PTR. FOI: Se face din ingredintele ptr.foi un aluat care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii circa 15 min. asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. daca se doreste a se face mai multe foi se dubleaza reteta. Cand sunt gata toate se lasa la racit si se face crema.
CREMA SE FACE ASTFEL:se pune la fiert intr-o cratita laptele cu zaharul ,se adauga faina apoi margarina .se freaca in continuu ca sa nu se lipesca.Se adauga lamaia rasa si cand sa racit se adauga sucul de lamaie.
SE ASEAZA FOAIA PE O TAVA MARE SI SE UMPLE CU CREMA ,APOI A DOUA FOAIE IAR CREMA SI LA URMA ULTIMA FOAIE.SE PUDREAZA CU ZAHAR FARIN.
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Clatite pufoase cu pere

Clatite pufoase cu pere

Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat. Peste

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Casian Popa , 15 aprilie 2014

    buna dimineata iubitule

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O prajitura foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • ptr. foi 14 linguri zahar
  • 14 linguri ulei
  • 14 linguri apa rece
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde pte. a se putea intinde foi pe fundul tavii de cuptor.
  • Ptr. crema: 2 1\2 pahare lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1\4 cesca faina
  • 1\2 pachet margarina
  • 1 lamaie rasa
  • zeama stoarsa de la o lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de ADRIANA RACARU
TORT RAPID

TORT RAPID

SE BAT ALBUSURILE SPUMA CU ZAHARUL PINA DEVINE CA O FRISCA,SE ADAUGA GALBENUSURILE FRECATE CU ULEIUL,SE

68 voturi    9 comentarii
50 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Duvsaniot - fursecuri cu miere