autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu foi de miere

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 octombrie 2014

Ingrediente
Ingrediente foi:, , 4 linguri miere de albina, 2 oua, 100 g unt, 250 g zahar, 600 g faina, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingura extract de vanilie, coaja si zeama de lamaie, , Ingrediente crema de vanilie si lamaie, , 400 g zahar, 5 linguri amidon, 1 l lapte, 300 g unt, zeama de la o lamaie, 1 lingura extract de vanilie, , Mai folosim :, , 300 g gem de coarne

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Preparare foi:



Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul, mierea de albine si se continua mixarea pana cand se topeste intreaga cantitate de zahar. Se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, extractul de vanilie si coaja de lamaie.



La final se pune faina amestecand pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.



Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Fiecare foaie pe aluat se coace pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit la 175 grade aproximativ 15- 20 minute. Se desprind calde de pe tava si se lasa sa se raceasca.



Preparare crema de vanilie si lamaie:



Intr-o cratita se amesteca se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de lapte si se pune la fiert, la foc mic. Restul de lapte rece se amesteca cu amidonul. Peste laptele cald se adauga treptat amestecul de amidon, amestecand mereu cu ajutorul unui tel pana se obtine o crema mai groasa. Se trage de pe foc, se adauga zeama de lamaie si extractul de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se mixeaza untul pana devine usor spumos, apoi se adauga peste crema rece si se mixeaza in continuare.



Asamblare si decorare prajitura:



Se tapeteava tava in care am copt foile cu folie alimentara, se pune prima foaie si peste ea punem jumatate din crema, se adauga a doua foaie, apoi se adauga gemul de coarne, si la final cea de-a treia foaie deasupra.



Se acopera cu un strat subtire de crema, si se lasa la rece peste noapte. A doua zi se portioneaza dupa preferinte si se serveste cu pofta. Gustul este divin si cu siguranta nu te poti opri la o singura portie !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Prajitura din foi cu miere cu crema de nuca

Preparam aluatul pentru foi, la inceput. Punem intr-o cratita , pe foc, ouale amestecate cu zaharul

6 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura din foi cu miere

Prajitura din foi cu miere

FOILE CU MIERE(4 foi): -Se pun împreună zahărul, mierea, laptele, untul, într-o crăticioară

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 4 linguri miere de albina
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja si zeama de lamaie
  • Ingrediente crema de vanilie si lamaie
  • 400 g zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 l lapte
  • 300 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • Mai folosim :
  • 300 g gem de coarne

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Slim cu capsuni