PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:6albusuri
  • 6linguri zahar
  • 1cana rahat taiat
  • 1cana nuca taiata
  • 4 linguri faina . CREMA:6 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 1 pachet margarina.

Mod de preparare

Prepararea blatului:cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga rahatul taiat cubulete, nuca taiata marunt si cele 4 linguri de faina. Se baga la cuptor la foc potrivit. Pentru crema , cele 6 galbenusuri, se amesteca cu 150g de zahar, si se pun pe aragaz mestecand continuu pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit se pune pachetul de margarina si se amesteca pana devine omogena. Apoi se aseaza o foaie de napolitana , peste care se pune jumate din crema dupa care blatul , apoi cealalta jumate din crema si deasupra alta foaie de napolitana. Se poate face si o glazura deasupra la alegere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise