autor:

Fara foto

» » Prajituri

PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA

Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA MIRELA BUZICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
BLAT:6albusuri, 6linguri zahar, 1cana rahat taiat ,1cana nuca taiata, 4 linguri faina . CREMA:6 galbenusuri, 150g zahar,1 pachet margarina.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

14 voturi

Mod de preparare

Prepararea blatului:cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de zahar, apoi se adauga rahatul taiat cubulete, nuca taiata marunt si cele 4 linguri de faina. Se baga la cuptor la foc potrivit. Pentru crema , cele 6 galbenusuri, se amesteca cu 150g de zahar, si se pun pe aragaz mestecand continuu pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit se pune pachetul de margarina si se amesteca pana devine omogena. Apoi se aseaza o foaie de napolitana , peste care se pune jumate din crema dupa care blatul , apoi cealalta jumate din crema si deasupra alta foaie de napolitana. Se poate face si o glazura deasupra la alegere
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU FOI DE NAPOLITANA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca

208 voturi    46 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana si nuca

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

1. Intr-o cratita cu fundul mai gros, ardem 200 gr de zahar. Cand este complet topit si ajunge la

118 voturi    32 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

14 voturi

Ingrediente

  • BLAT:6albusuri
  • 6linguri zahar
  • 1cana rahat taiat ,1cana nuca taiata
  • 4 linguri faina . CREMA:6 galbenusuri
  • 150g zahar,1 pachet margarina.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tiramisu Tiramisu

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se pun galbenusurile peste mascarpone,

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se prepara blatul: Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina. Se

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu piure de castane si cafea