autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura cu foi de napolitane

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2010

Ingrediente
Un dulce, rapid si gustos, care nu necesita coacere si nu contine oua., 1 pachet foi de napolitane, 350g biscuit simpli(maruntiti cu robotul), 250g unt moale, 100g visinata, 30g esenta de rom(sau 1 fiola esenta), 200ml lapte, 200g nuci macinate, 300g zahar, 100g cacao, 1 plic glazura de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

96 voturi

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul.
Separat intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste, siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine.
Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata(conform instructiunilor de pe plic).
Se taie si se serveste, dupa ce s-a racit .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura cu foi de napolitane

Se bat albusurile bine, bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de

15 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gyula Toth , 22 februarie 2015

    la catolici in post poti cosuma lapte si oua

  • Fara foto

    Maria , 17 noiembrie 2014

    e fain ca o poti face si de post cu margarina si lapte de soia..

  • Fara foto

    ioana tudor (Bucatar) , 09 noiembrie 2014

    biscuiti de ce trebuie?

    • Fara foto

      Ovidiu Heller , 04 noiembrie 2014

      afinata :-)

    • Fara foto

      Carolina Spiridon , 24 octombrie 2014

      Cred ca este delicioasa prajitura si foarte usor de facut.Daca nu am visinata ce pot pune in loc?

    • Fara foto

      Maria , 17 august 2014

      Pachet de foi de napolitana mic sau mare?

    • Fara foto

      Kamy Kamelya , 16 august 2014

      Unde vezi tu doua tipuri de foi? mai frateeeeeee......Se potriveste totul, nu e nimic dubios.

    • Fara foto

      Kamy Kamelya , 16 august 2014

      Florica Almas, nici nu s-a pomenit nimic de post doar ca nu contine oua.

    • Fara foto

      Viorel Vio , 16 august 2014

      Nu sunt doua tipuri de foi , e fața si dosul! :)

    • Fara foto

      Oprea Patricia , 30 aprilie 2014

      E super buna !!! Respectati reteta si va iese identica.

    • Fara foto

      Dora Atina , 13 martie 2014

      Mi se pare dubioasa prezentarea. In fotografii ai doua tipuri de foi. Ceva nu se potriveste.

    • Fara foto

      Lia Maria Grozi , 06 decembrie 2013

      afinata :-)

    • Fara foto

      Florica Almas , 05 decembrie 2013

      cum spui ca este de postcand are lapte si unt

    • Fara foto

      Bulgariu Sosa Diana , 21 noiembrie 2013

      afinata :-)

    • Fara foto

      Oana Neacsu Anghel , 21 noiembrie 2013

      a iesit excelenta!!!! e foarte buna!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Cristina Josan,compozitia ajunge pentru 4 foi intregi. Dar pentru un aspect mai placut, tai foile in jumatate si le umpli. Mult spor !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2013

      Aneta Dumitru, daca nu doresti sa folosesti visinata nu este nici o problema :) suplimentezi cu lapte si v-a fi la fel de buna.Spor la preparat si pofta la mancat !

    • Fara foto

      Cristina Josan , 12 octombrie 2013

      pt cate foi ajunge compozitia

    • Fara foto

      Luciana Lucaciu , 11 octombrie 2013

      afinata :-)

    • Fara foto

      Gabriela-Simona Durnea , 10 octombrie 2013

      ma tenteaza!

    • Fara foto

      Corina Lit , 10 octombrie 2013

      super,buna!

    • Fara foto

      Aneta Dumitru , 10 octombrie 2013

      nu se poate scoate visinata din compozitie?

    • Fara foto

      Dorica Cluj , 10 octombrie 2013

      Buna idee!

    • Fara foto

      DanieLa Dana , 09 octombrie 2013

      frt bun.

    • Fara foto

      Faur-miscoi Alina-ileana , 23 septembrie 2013

      ff buna si se face si repede

    • Fara foto

      Neli Gheorghe , 22 iunie 2013

      iDEALA PT ACEST SEZON! MULTUMIM PT RETETA!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Felicitãri!!! un deliciu :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Foarte aromata si aspectuoasa! Eu o faceam cu crema caramel; foarte buna idee.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Felicitari pentru aceasta prajitura delicioasa si pentru imaginile atragatoare prezentate*****.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      foerte buna prajitura eu o fac si de post fara lapte si visinata

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2010

      Minunate.M-ai convins sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

96 voturi

Ingrediente

  • Un dulce
  • rapid si gustos
  • care nu necesita coacere si nu contine oua.
  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350g biscuit simpli(maruntiti cu robotul)
  • 250g unt moale
  • 100g visinata
  • 30g esenta de rom(sau 1 fiola esenta)
  • 200ml lapte
  • 200g nuci macinate
  • 300g zahar
  • 100g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

6 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Maria

e fain ca o poti face si de post cu margarina si lapte de soia..

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Rulada cu gem de capsuni Rulada cu gem de capsuni

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema fina de branza si fructe Prajitura cu crema fina de branza si fructe

1.Se prepara primul blat mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,esenta se incorporeaza si galbenusurile zdrobite si frecate

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu lapte de cocos