Ingrediente
1 pachet foi de napolitane, 1 plic cu budinca de vanilie, 6 oua, 6 linguri de faina, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 250 grame de rahat diverse culori si arome, ras de lamaie, esenta de vanilie, 1/2 plic praf de copt
Dificultate: Redusa | Timp: 55 min
20 voturi
Mod de preparare
Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de ulei si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie, apoi se adauga peste compozitia mixata si cu o lingura se amesteca de jos in sus pana se obtine o pasta vascoasa. Se adauga esenta de vanilie si rahatul taiat cubulete tavalit prin faina. Se coace in cuptorul preincalzit intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Budinca de vanilie se face tinandu-se cont de instructiunile de pe plic.
Se scoate tava si se lasa la racorit.
Se unge foaia de napolitana cu budinca de vanilie. Peste ea se aseaza cu atentie blatul. Ungem blatul cu budinca si lipim alta foaie de napolitana. Presam usor si stergem surplusul de budinca. Se taie in romburi sau dreptunghiuri. Intre cele doua foi de napolitane, in taietura, blatul este marmorat si da un aspect frumos prajiturii. Cubuletele de rahat cu diferite arome dau un gust aparte.