autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

prajitura cu foi de napolitane

Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela stoican (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2008

Ingrediente
400 gr nuci, 400 gr zahar + 400 gr zahar, 8 galbenusuri, 400 gr unt, 2 prf zahar vanilat, foi de napolitana

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se prajesc nucle intr-o tigaie dupa care securata de coaja provenita de la prajit:se pun intr-o cratita la topit zaharul peste care se pun nucile prajite
compozitia se toarna pe o farfurie uda - dupa racire se dau prin masina de taiat carne .
Intr-o cratita se pun galbenusele, celelate 400 gr zahar , untul si zaharul vanilat : se mesteca tot timpul la foc potrivit: cand este ingrosata compozitia se adauga nucile si se amesteca bine.: se ia de pe foc si se pune compozitia asa calda intre foile de napolitane .
peste ultima foaie se pune o tava cu o greutate ( se poate pune si o oala cu apa) se la sa la racit : a doua zi se taie cu cutitul inmuiat in apa felii
Daca ti-a placut reteta noastra "prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Preparam crema 1 astfel: galbenusurile cu zaharul se freaca bine pe baia de aburi( eu le-am facut

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi de napolitane

Prajitura cu foi de napolitane

Se bat albusurile bine, bine cu 6 linguri de zahar. Se adauga cele 6 galbenusuri si 3 linguri de

16 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 400 gr nuci
  • 400 gr zahar + 400 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 400 gr unt
  • 2 prf zahar vanilat
  • foi de napolitana

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti marmorati