Prăjitură cu foi de zahăr ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:400 g zahăr, 200 ml lapte,200 ml,ulei,1 vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu,50 ml lapte fierbinte,500 g făină,2 gălbenuşuri.
  • Pentru cremă: 200 ml lapte,3 gălbenuşuri,150 g zahăr, 4 pliculeţe zahăr vanilat,150 g făină,1 pachet margarină,100 g zahăr pudră.
  • Pentru glazură:2 albuşuri,120 g zahăr pudră,zeamă de lămâie,1 linguriţă cacao.

Mod de preparare

Caramelizezi 200 g zahăr, stingi cu 200 ml lapte, laşi pe foc 3 minute,apoi dai la răcit. Pentru cremă, amesteci intr-un castron 200 ml lapte,3 gălbenuşuri,150 g zahăr,2 plicuri zahăr vanilat şi 150 g făină. Fierbi pe aburi până se îngroaşă, laşi să se răcească şi mixezi cu margarina, 2 plicuri de zahăr vanilat şi 100 g zahăr pudră.

Pentru foi freci 2 gălbenuşuri cu 200 g zahăr, adaugi ca la maioneza 200 ml ulei, torni amestecul cu zahărul caramelizat, un vârf de linguriţă de bicarbonat stins in 50 ml lapte fierbinte. Omogenizezi toate ingredientele si adaugi 500 g făină. Obţii un aluat mai moale pe care îl împarţi în 3 părţi egale. Întinzi 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii aproximativ 10 minute fiecare. După ce se răcesc le umpli cu crema.

Pentru glazura marmorată, baţi spuma 2 albuşuri,adaugi 120 g zahăr pudra şi storci puţina zeamă de lămâie. Întinzi pe prăjitură cam 3/4 din spumă, iar restul o amesteci cu o linguriţă de cacao si o marmorezi cu ajutorul unei furculiţă.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise